Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Όταν οι εργαζόμενοι στην Υγεία ενώνουν δυνάμεις! Έρχεται πανυγειονομική απεργία.

Ο κόμπος φαίνεται ότι έχει φθάσει στο χτένι για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πανυγειονομική απεργία.
Συνεχείς περικοπές αποδοχών. Υπηρεσίες υγείας που καταρρέουν. Νοσοκομεία που δεν έχουν υλικά ούτε για δείγμα. Εφημερίες που γίνονται με εξαντλημένους εργαζόμενους. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες προβλήματα που καταγράφονται στον τομέα της Υγείας με τους εργαζόμενους να γίνονται καθημερινά μάρτυρες της ταλαιπωρίας των ασθενών.
Όσο για τους ίδιους, εργάζονται πλέον στα όρια της εξάντλησης μη μπορώντας να αφήσουν τους ασθενείς χωρίς εξυπηρέτηση.
Έτσι όλες οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στις υγειονομικές υπηρεσίες ενώνουν τις δυνάμεις τους την Παρασκευή 7 Ιουνίου σε μια απεργία που θα παγώσει το ΕΣΥ.
Ειδικότερα στην απεργία θα συμμετάσχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ), οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και οι γιατροί του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).
Και να σκεφτεί κανείς ότι οι μέρες που έρχονται για την υγεία θα είναι ακόμη χειρότερες καθώς οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων θα περιορισθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα δύο χρόνια, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ενώ και οι αποδοχές των εργαζομένων θα κατρακυλήσουν ακόμη πιο κάτω.
Δήμητρα Ευθυμιάδου, iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: