Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ο ΙΣΑ αμφισβητεί την πολιτική και όχι την επιστημονική επάρκεια της υφυπουργού Υγείας. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει την πολιτική ανεπάρκεια και δεν αμφισβήτησε την επιστημονική επάρκεια, το έργο, την προσωπικότητα και την αξία της κας Σκοπούλη, αναφέρει ο ΙΣΑ σε απαντησή του προς την υφυπουργό Υγειας κα. Φωτεινη Σκοπούλη, η οποία απέστειλε εξώδικο στον ΙΣΑ.
 Απαντώντας στο εξώδικο Σκοπούλη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει στην ανακοινωσή του ότι "εδώ και καιρό έχει ζητήσει την αποπομπή της κας Φ. Σκοπούλη από τη θέση της Υφυπουργού Υγείας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχει η Δημόσια Υγεία όταν παρακωλύεται το έργο του Υπουργείου Υγείας ή όταν δίνονται λάθος εντυπώσεις και λάθος πληροφορίες, όπως στη «Διοίκηση Σκοπούλη»
Μία κυβερνητική εκπρόσωπος της Υγείας που προσβάλλει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τους Κυβερνώντες, τους γιατρούς και τους ασθενείς και υποβαθμίζει όχι μόνο τη νοημοσύνη των φορέων της Υγείας, αλλά και της κοινής γνώμης, δεν έχει ούτε τεχνογνωσία ούτε αποτελεσματικότητα στην άσκηση πολιτικής για την Υγεία.
«Σε χέρια άσχετων» χαρακτηρίζεται η Δημόσια Υγεία όταν η Υπουργός ΔΕ γνωρίζει ποιους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας έχει και ποιοι από αυτούς κάνουν εμβολιασμούς, ή ποιοι από αυτούς έχουν εμβόλια.  
Την ανακολουθία στις δηλώσεις της κας Υπουργού, που την μία μέρα δηλώνει ότι στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας γίνονται εμβολιασμοί για ανασφάλιστους και τον επόμενο μήνα κάνει εκ νέου δηλώσεις, ζητώντας ταυτόχρονα η ίδια από τους υφισταμένους να κάνουν καταγραφή των Μονάδων και των δράσεών  τους…
Την ανακολουθία αυτή… πώς θα μπορούσε αλλιώς κανείς να τη χαρακτηρίσει, ειμή μόνο:
1)ασχετοσύνη, αν η κα Σκοπούλη δε γνώριζε την αλήθεια και έλεγε αναλήθειες ή
2)καιροσκοπισμό, αν γνώριζε ότι δεν γίνονται εμβολιασμοί και δεν υπάρχουν εμβόλια για να γίνουν και δήλωσε αναληθή στοιχεία.
Μία Υπουργός που δεν υπογράφει για τα αντιδραστήρια, που εμποδίζει τη λειτουργία του Κράτους στα Κέντρα Αναφοράς για το AIDS, παρακωλύοντας την εργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ και εκθέτοντας χιλιάδες ανθρώπους σε δημόσιο κίνδυνο , που υπόσχεται εμβόλια χωρίς να υπάρχουν....όσο γρηγορότερα φύγει από το Υπουργείο Υγείας, τόσο καλύτερα για την Αποκατάσταση της Δημόσιας Υγείας.
Με σκεπτικό τη διαφύλαξη της Δημόσιας υγείας και μόνο αυτό, και με σεβασμό προς το πολιτικό αξίωμα του Υπουργικού Θώκου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αιτήθηκε την παραίτηση και αποπομπή της κας Σκοπούλη μετά την άκρως προσβλητική συμπεριφορά της προς τον Πρωθυπουργό και τις αναλήθειες προς όλη την κοινωνία.
Δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι η Δημόσια Υγεία και η Πολιτική της Υγείας δεν λύνεται με παραφιλολογία, αλλά με ηγεσία που στρατηγική, γνώση και αποτελεσματικότητα.
 Ο Ι.Σ.Α. ουδέποτε αμφισβήτησε την επιστημονική επάρκεια της κ. Φ. Σκοπούλη,αλλά κατέδειξε μόνο την πολιτική της ανεπάρκεια που ωθεί τη Δημόσια υγεία σε αδιέξοδο όλο και πιο βαθιά.  
Αυτός είναι ο λόγος που ζητούμε την άμεση αντικατάστασή της.
Κάποια στιγμή ίσως αντιληφθεί ότι οι πολιτικοί κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους και την ικανότητά τους να παράγουν έργο κι αποτελέσματα,  κι όχι στις δικαστικές αίθουσες".
Νίνα Κομνηνού, ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: