Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ από τον ΣΕΚ και την ΠΕΙΚ.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, κατά την επίσκεψη της τρόικας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε ότι οι δαπάνες της νοσοκομειακής περίθαλψης των ιδιωτικών κλινικών, με βάση τα υποβληθέντα τιμολόγια για το πρώτο πεντάμηνο του 2013, υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στα 864 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του έτους, ενώ η εκτίμηση ήταν ότι δεν θα ξεπερνούσαν τα 180 εκατομμύρια ευρώ', αναφέρει ανακοίνωση του ΣΕΚ και της ΠΕΙΚ.
'Τα ψέματα του ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν πλέον κάθε όριο. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι τα ποσά στα οποία αναφέρεται ο ΕΟΠΥΥ είναι απολύτως φανταστικά και σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Με δεδομένο ότι το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών από ιδιωτικούς παρόχους υγείας το 2013 ανέρχεται σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, αδυνατούμε να κατανοήσουμε με ποια λογική συντάσσει ο ΕΟΠΥΥ τους προϋπολογισμούς του και με ποια στοιχεία καταλήγει σε αυτά τα εξωπραγματικά νούμερα.
Ενόψει της κατάφορης και ψευδούς αυτής αναγγελίας, απευθύνουμε εξώδικο προς τον ΕΟΠΥΥ και τον καλούμε να μας γνωστοποιήσει ποιους παρόχους αποζημιώνει μέσα από τον κωδικό των ιδιωτικών κλινικών ώστε να μπει ένα τέλος στις θεωρίες περί υπερβάσεων τις οποίες προσπαθούν να φορτώσουν κάπου για να καλύψουν την οργανωτική και λειτουργική αδυναμία τους.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας μας πει αν θέλει να κλείσουν οι ιδιωτικές κλινικές. Ας πάψει πλέον να αυθαιρετεί εντάσσοντας στον κωδικό πληρωμής των ιδιωτικών κλινικών δαπάνες άσχετες με τον κλάδο μας επιχειρώντας να περικόψει τη δαπάνη για τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους αν στη δική μας δαπάνη περιλαμβάνει τη μαύρη τρύπα που δημιουργεί η προνομιακή μεταχείριση των νοσοκομείων Παπαγεωργίου, Ωνασείου και Ντυνάν, καθώς και τις δαπάνες νοσηλείας στο εξωτερικό ή τις δαπάνες διαφόρων Μ.Κ.Ο και Ιδρυμάτων της Εκκλησίας.
Καθίσταται προφανές ότι ο ΕΟΠΥΥ εμπαίζει τον κλάδο μας σπείροντας φήμες περί υπερβάσεων για να δικαιολογήσει την απόλυτη ανικανότητά του να λειτουργήσει συντεταγμένα και ρεαλιστικά, να τηρήσει τα υπεσχημένα και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
Ο ΣΕΚ και η ΠΕΙΚ εκπροσωπούν περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους και συντηρούν περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας μέσω έμμεσων συνεργασιών ενώ καλύπτουν το 39% των υπηρεσιών υγείας στη χώρα.
Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμετους εργαζομένους μας, τις επιχειρήσεις μας, τους συνεργάτες μας αλλά και τους χιλιάδες ασθενείς που κάνουν χρήση των υπηρεσιών που προσφέρουμε, μη επιτρέποντας στην ανυπαρξία πολιτικής βούλησης να συντηρεί τη στάση πληρωμών του Δημοσίου και να οδηγεί την ιδιωτική υγεία σε αφανισμό.' καταλήγει η ανακοίνωση.
iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: