Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ύστατη προσπάθεια για λύση στο Ντυνάν! Βλέπει εργαζόμενους και Μαρτίνη ο υπ.Υγείας.

Το μεγάλο θέμα του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που βρίσκεται ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση θα συζητήσει σήμερα ο νέος υπουργός Υγείας τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τον πρόεδρο του ιδρύματος Ανδρέα Μαρτίνη σε διαφορετικές βέβαια συναντήσεις.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και παρ αυτά συνεχίζουν κανονικά να εργάζονται και να φροντίζουν τους ασθενείς. Η διοίκηση του Ντυνάν βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για την πώληση του νοσοκομείου ενώ ήδη έχει “κλείσει” ο βασικός ενδιαφερόμενος. Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα δεν τελειώνουν καθώς τα δάνεια των ιδρύματος είχαν μεταφερθεί στη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί περαιτέρω δυσκολίες λόγω του κουρέματος που έγινε στο νησί.
Πάντως το σενάριο να ενταχθεί και να υιοθετηθεί το νοσηλευτικό ίδρυμα από το ΕΣΥ παρότι είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν, έχει αποκλεισθεί από την τρόικα.
Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα εκθέσουν τα προβλήματα τους στο νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον οποίο θα συναντηθούν ενώ το απόγευμα ό υπουργός θα δει και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ανδρέα Μαρτίνη.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr ο κ.Μαρτίνης θα θέσει στον κ.Γεωργιάδη το ζήτημα της πώλησης του νοσοκομείου η οποία φαίνεται ότι προχωρά. Ωστόσο υπάρχουν και αγκάθια καθώς αρκετοί ενδιαφερόμενοι με εξώδικα που αποστέλλουν στο υπουργείο Υγείας και κοινοποιούν στο Ντυνάν, θεωρούν ότι δεν ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία.
 Δήμητρα Ευθυμιάδου, iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: