Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΕΟΠΥΥ: 'Δεν πληρώνουμε εξαιτίας της παρέδρου'.

Στην πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποδίδει ο ΕΟΠΥΥ τις καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλών του προς τους παρόχους.
Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος σε ομάδα ιατρικών φορέων, η οποία τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.
Στην ομάδα μετείχαν εκπρόσωποι των προεδρείων του ΙΣΑ, της ΠΟΣΚΕ (καρδιολόγοι), των ελευθεροεπαγγελματιών ακτινολόγων, της Ένωσης Γαστρεντερολόγων, Αγγειοχειρουργών, Γιατρών μη Αποκλειστικής Απασχόλησης, Πυρηνικών Ιατρών και λοιποί σύλλογοι.
Ο ΕΟΠΥΥ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του κ. Παπαγεωργόπουλο, τους αντιπροέδρους κ.κ. Μπραβάκο και Γαρύφαλλο και την προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας κα. Περδίκη.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης επισήμανε για άλλη μια φορά τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιατροί, εξαιτίας της κωλυσιεργίας του ΕΟΠΥΥ να καταβάλλει τα δεδουλευμένα τους.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ απάντησε ότι το πρόβλημα της καθυστέρησης οφείλεται στην πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δεν δέχεται τον πρόχειρο λογιστικό έλεγχο.

Επιστολή

Για τον λόγο αυτό, ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε σχετική επιστολή με την οποία ζητά την άμεση επίλυση του ζητήματος, ώστε να καταβληθούν τα ποσά τα οποία έχουν κατατεθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε λογαριασμούς του ΕΟΠΥΥ.
Ανέφερε, επίσης, ότι η καθυστέρηση οφείλεται και στην έλλειψη προσωπικού στις περιφερειακές διοικήσεις.
Ο ΕΟΠΥΥ αιτήθηκε από το υπουργείο Υγείας την πρόσληψη και τη μετακίνηση σε αυτόν 500 υπαλλήλων, με στόχο την άμεση εκκαθάριση των σχετικών ενταλμάτων.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ απαίτησε να λαμβάνει ενημέρωση από κάθε Ταμείο σχετικά με τα ποσά που πληρώνουν και ζήτησε την ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων Υγείας εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ.
Δεν είναι δυνατόν - είπε - κάποιοι πάροχοι να πληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2013 και οι ιατροί ή τα εργαστήρια να είναι απλήρωτα τρία ολόκληρα έτη.
Από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ, υπήρξε δέσμευση ότι θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος, σύμφωνα με την πρόταση του ΙΣΑ για τα ποσά για τα οποία δεν έχουν εκδοθεί τα σχετικά παραστατικά.
Δ.Κ., iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: