Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Με σπόντες για φάρμακο-προσωπικό αποχωρεί ο πρόεδρος του ΕΟΦ ! Η επιστολή παραίτησης και οι κόντρες.

Με βολές για έλλειψη προσωπικού και εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο αποχωρεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιάννης Τούντας. 
 
Εδώ και δέκα ημέρες είχε δώσει την επιστολή παραίτησής του στον  τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας. Μια σχέση που ήταν και από τις βασικές αιτίες που ο κ.Τούντας ήθελε να αποχωρήσει από τον Οργανισμό εδώ και καιρό. Άλλωστε οι δύο άνδρες συχνά πυκνά λογομαχούσαν και διαφωνούσαν έντονα για θέματα πολιτικής του φαρμάκου. 
Σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του ΕΟΦ αναμένεται να δώσει την παραίτησή του και στον νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον οποίο έχει ήδη συνομιλήσει σχετικά. 
 Τη θέση του όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr είναι πιθανό να την πάρει και ένας παλιός γνώριμος της Υγείας ο πρώην υφυπουργός Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο οποίος όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές θα επιθυμούσε να μεταβεί και στον ΕΟΠΥΥ το προηγούμενο διάστημα. 
Πάντως ο κ.Τούντας είχε επισημάνει στο παρελθόν και στο iatropedia.gr ότι θα αποχωρούσε από τον Οργανισμό μόλις θα άρχιζαν οι πρώτες μετατάξεις στον ΕΟΦ δεδομένου ότι από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του εκεί ζητούσε προσωπικό για την ενίσχυσή του. 
  Πριν από λίγες ημέρες άρχισαν οι πρώτες αφίξεις εργαζομένων από άλλους φορείς του δημοσίου και έτσι ο Γιάννης Τούντας δίνει την παραίτησή του. Στην επιστολή του πάντως αφήνει αιχμές για την συνεχή έλλειψη προσωπικού στον ΕΟΦ, για τη μη χάραξη εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο εδώ και τρία χρόνια που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, για την ανάγκη ενός απλού συστήματος τιμολόγησης και αποζημίωσης των φαρμάκων , ενώ καταλήγει μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος ολοκλήρωσε το έργο που είχε βάλει ως στόχο.  Έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr αναφέρουν ότι ο κ.Τούντας όταν ενημέρωσε τον Άδωνι Γεωργιάδη για την κίνησή του, ο νέος υπουργός Υγείας του επεσήμανε ότι δεν είχε πρόθεση να τον απομακρύνει. 
Δήμητρα Ευθυμιάδου, iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: