Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΙΔΙΚ: Ενημέρωση για τις τρέχουσες και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ.


                                                                                                                                   Αθήνα, 13/06/2013
                                                                Ανακοίνωση – Ενημέρωση
Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην εξέλιξη αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών παρελθόντων ετών (2009-2011) από πλευράς Επιτρόπου (Ελεγκτικό Συνέδρειο), αλλά και στις διαδικασίες που λάμβαναν χώρα μέχρι πρόσφατα για τις τρέχουσες οφειλές ( συμπληρωματικό Νοεμβρίου και Δεκέμβριος 2012), ο Σύνδεσμος μας έχει ενεργοποιηθεί σε πολλαπλά επίεοδα για να απελευθερώσει από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που προέκυψαν την ομαλή ροή των πληρωμών και στις δύο περιπτώσεις (ληξιπρόθεσμες οφειλές και τρέχουσε οφειλές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
Πέραν των προσπαθειών που καταβάλλουμε σαν ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ., συνεργαζόμαστε για το ίδιο θέμα και με τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλη, ο οποίος την Τρίτη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρη, αλλά και με την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθώς και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα που αιφνιδιαστικά προέκυψε και να προχωρήσουν άμεσα οι πληρωμές των παρόχων υγείας, οι οποίες όσον αφορά τις τρέχουσες οφειλές έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω σε σχέση με τους φαρμακοποιούς.
Θυμίζουμε ότι για ακόμη μία φορά οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες ένα μεγάλο μέρος από την οφειλή μηνός Φεβρουαρίου 2013.
Όσον αφορά κάποια άλλα ταμεία τα οποία μας οφείλουν χρήματα από εργαστηριακές εξετάσεις που έχουμε διενεργήσει στους ασφαλισμένους τους πριν αυτά ενσωματωθούν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΟΑΕΕ, Οίκος Ναύτου, ΤΑΥΤΕΚΩ κ.α.), έχουν αργήσει δειλά να πληρώνουν σε κάποια από τα μέλη μας τις πιο παλαιές οφειλές και αυτό γίνεται με πολύ αργό ρυθμό. Μας διαβεβαιώνουν όμως ότι μέσα στο δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου θα έχουν προχωρήσει στην εξόφληση των περισσοτέρων ληξιπροθέσμων οφειλών τους που έχουν μέχρι 31-12-2011 και αυτό γιατί τα περισσότερα από αυτά τα ταμεία τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που θα πληρώσουν τις έχουν ήδη εκκαθάριση.
Θα σας κρατάμε ενήμερους επί των εξελίξεων.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Βουγιούκας                                              Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                                                        Βιοχημικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: