Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΙΣ Πειραιά: Έγγραφο για τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ.

Πειραιάς, 26-6-2013
Α.Π. 1770
Προς
τον Υπουργό Εργασίας
Κο Βρούτση
Κε Υπουργέ,
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ζητά την άμεση παρέμβασή σας για το θέμα του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ που αφορά την διάθεση-διαχείριση των αποθεματικών του και την συμμετοχή του στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου Τράπεζας, παρά την αντίθεση των Ιατρικών θεσμικών οργάνων.
Επιβάλλεται η άμεση συνέχιση της συνάντησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Πανελλήνιο θεσμικό όργανο των Ιατρών) για το θέμα του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ που είχε διακοπεί -για περισσότερο από ένα μήνα- για να ενημερωθείτε.
Η κατάσταση στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ (εκτός της ευαίσθητης ενότητας που αφορά τα αποθεματικά του και τη συμμετοχή του σε αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου Τράπεζας, τα οποία είναι αποκλειστικά και μόνο αποτέλεσμα των εισφορών των ασφαλισμένων του (αυτοχρηματοδότηση - χωρίς Κρατικό Πόρο), ίσως εντός των προσεχών ημερών να αποβεί «μοιραία» για την βιωσιμότητά του. Υφίστανται δε και άλλα προβλήματα όπως οι καθυστερήσεις έκδοσης των συντάξεων, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές ιατρών για παροχή υπηρεσιών τους, οι ασφαλιστικές ενημερότητες, καθώς και οι υποχρεώσεις του Ταμείου για υγειονομικές παροχές προς τους ασφαλισμένους του.
Κε Υπουργέ,
Αν άμεσα δεν επιληφθείτε άμεσα του θέματος και για άλλη μία φορά συμβεί οτιδήποτε στα αποθεματικά μας, θα καταστήσουμε υπεύθυνο Εσάς, τις προηγούμενες Πολιτικές Ηγεσίες του Υπουργείου, καθώς και τις Διοικήσεις του ΤΣΑΥ και του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, που τα διαχειρίστηκαν με τρόπο που έβλαψε το Ταμείο.
Οι καταστάσεις δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις για την επίλυση των θεμάτων που υπάρχουν.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                        ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια: