Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Άμεση εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών ΕΟΠΥΥ παρελθόντων ετών (πίνακες).

Την άμεση εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών (μεταξύ αυτών και ο ΕΟΠΥΥ που μας αφορά άμεσα) διέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας. Το ποσό είναι 657 εκατομμύρια ευρώ για ΕΟΠΥΥ και αφορά οφειλές παρελθόντων ετών προς όλους τους παρόχους υγείας των ταμείων ΤΑΥΤΕΚΩ, Οίκο Ναύτου, ΟΠΑΔ και ΕΤΑΑ.
Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου και δείτε τους πίνακες που μας αφορούν:
«Τον Απρίλιο συνεχίστηκε, με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς, η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς τους ιδιώτες.
Έτσι το κράτος ανταποκρίνεται στο χρέος του και συνακόλουθα ενισχύει τη ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών, από την έναρξη της διαδικασίας, τέλος Δεκεμβρίου του 2012, μέχρι σήμερα, τέλος Απριλίου του 2013, έχει ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 3,7 δισ. ευρώ.
Έτσι, μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί περίπου το 77,5% των αιτημάτων των Υπουργείων και εκκρεμεί, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης, και επίκειται η ολοκλήρωσή τους, αιτήματα ύψους 1,1 δισ. ευρώ.
Επιπροσθέτως, σημειώνουμε ότι η προώθηση της επίλυσης θεσμικών και λειτουργικών προβλημάτων, που έχει συντελεστεί, έχει συμβάλλει στην αύξηση του ύψους των τελικών πληρωμών από τους χρηματοδοτούμενους δημόσιους φορείς προς τον ιδιωτικό τομέα.
Έτσι, το μήνα Απρίλιο έγιναν τελικές πληρωμές προς τους ιδιώτες ύψους 736 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο μέσος όρος τελικών πληρωμών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 ανήλθε στα 430 εκατ. ευρώ ανά μήνα.
Το συνολικό ύψος των τελικών πληρωμών, δηλαδή των χρημάτων που πήγαν στην πραγματική οικονομία, ανήλθε στα 2,2 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του έτους, ενώ από το Μάρτιο έχουν πληρωθεί, σχεδόν στο σύνολό τους, οι βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες επιστροφές φόρων.
Το αποτέλεσμα είναι ο δείκτης συνολικών πληρωμών επί του συνόλου των χρηματοδοτούμενων πόρων να διαμορφωθεί στο 60% τον Απρίλιο από 48% το Μάρτιο.
Συνεπώς, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τη δυναμική τους, εκτιμούμε ότι η θετική πορεία της διαδικασίας αποπληρωμής θα συνεχιστεί και το Μάιο.
Βεβαίως, σε κάθε περίπτωση, κρίνεται σκόπιμη η εγρήγορση όλων των εμπλεκομένων ώστε να εναρμονιστούν ακόμα περισσότερο οι χρηματοδοτήσεις με τις τελικές πληρωμές, που, σε συνθήκες ύφεσης, έχει ανάγκη η πραγματική οικονομία και η ρευστότητά της».
Επισυνάπτονται οι σχετικοί πίνακες και τα στοιχεία:



Πηγή: farmakopoioi.blogspot

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΑΥ Μ746/23-05-2013 ΜΕ ΑΔΑ ΒΕΝΧΟΞ7Μ-6Ω1 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΙΑΤΡΩΝ . Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΓΙΝΕ 28/05/2013 ΜΕ ΑΔΑ ΒΕΧ4ΟΞ7Μ-ΞΧΤ. ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ;