Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Υπουργείο Υγείας: Δελτίο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Μάριου Σαλμά, για τη φαρμακευτική δαπάνη.

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσιάσθηκαν σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Μάριο Σαλμά, τα στοιχεία που αφορούν στην πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης. Σύμφωνα με αυτά, για τον μήνα Μάιο, καταγράφεται αισθητή μείωση, με την φαρμακευτική δαπάνη να διαμορφώνεται στα 190 εκ. ευρώ από 255 εκ. που ήταν τον περσινό Μάιο.
Ο κ. Σαλμάς προέβη στην εξής δήλωση:
Το μήνα Μάιο, η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ ήταν απόλυτα μέσα στο στόχο της χρονιάς. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς πλήρωσαν λιγότερα χρήματα από την τσέπη τους για φάρμακα και ότι μας δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουμε μέρος του οφέλους από τη φαρμακευτική πολιτική μας στον ελληνικό λαό.
Από τα πράγματα που στοχεύουμε να διορθώσουμε είναι και η πρόσβαση των ασθενών στην πρώτη τους επαφή με τον γιατρό, στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Επισυνάπτεται σχεδιάγραμμα με στοιχεία: ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν ντρέπεται να λέει αυτά τα πράγματα όταν έχουν αυξήσει(υπερδιπλασιάσει) την συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα,έχουν βγάλει τα μισά φαρμακευτικά σκευάσματα εκτός λίστας,βγάζουν απαραίτητα σκευάσματα(Αναστολείς Η2)εκτός λίστας γιά λόγους οικονομίας τα οποία πληρώνει από την τσέπη του ο ασφαλισμένος και όταν ο ασθενής προτιμάει από τα κλείνει ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ μετά από δυό μήνες να τα πληρώνει ο ίδιος!!
Δεν ντρέπονται καθόλου πιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακολουθουν το γνωστο ότι οσα περισσοτερα πεις τοσα περισσοτερα θα μεινουν και θα τα πιστεψει ο κοσμος!!
Ειναι το ίδιο που λένε ότι τα περισσότερα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους έχουν πληρωθεί ενώ οι πάροχοι υγείας δεν έχουν πάρει στην πλειοψηφία τους ακόμη ούτε ένα ευρώ!!!