Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΠΕΕΒΙ: Ενημέρωση για ποιοτικά κριτήρια εργαστηρίων, e-prescription, εφορία.

Αγαπητοί συνάδελφοι
1] Την Τρίτη 4-6-13 έγινε διευρυμένο ΔΣ με συμμετοχή της ΠΟΣΙΠΥ και της ΠΕΕΒΙ για το θέμα των ποιοτικών κριτηρίων και της αυτοαξιολόγησης.
Από την τοποθέτηση όλων των μελών διαφάνηκε ότι η γενική άποψη που επικρατεί είναι ότι τα λεγόμενα «ποιοτικά κριτήρια» δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία παγίδα προκειμένου να γίνουν περικοπές συμβάσεων και αμοιβών.
Πάρθηκαν αποφάσεις για κλιμάκωση των αντιδράσεων, ΑΡΚΕΙ, ΟΥΔΕΙΣ συνάδελφος να σπεύσει να καταθέσει την αυτοαξιολόγηση του, η οποία βεβαίως ουδόλως τον κατοχυρώνει έναντι των προθέσεων του ΕΟΠΥΥ.
2) Μέσα σ' αυτόν τον ορυμαγδό των κακών ειδήσεων σκάει που και που και κάποιο χαμόγελο. Ύστερα απο ενάμιση χρόνο επίπονης δουλειάς μας και επιμονής, μπήκε σε εφαρμογή το νέο μητρωο εξετάσεων στο e-prescription, απ' όπου επιλέγουν οι κλινικοί γιατροί τις εξετάσεις. Στο νέο αυτό μητρώο αφού έγινε ένα ξεκαθάρισμα των διπλογραμμένων και άχρηστων εξετάσεων, μπήκαν σε μία σειρά ανα ιατρική κατηγορία και συχνότητα χρήσης, έτσι ώστε η αναζήτηση των εξετάσεων να είναι εύκολη και να έχει μιά ιατρική λογική.
3) ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ να μεταβείτε στις κατά τόπους ΥΠΑΔ για να προμηθευτείτε τις βεβαίωσεις για την εφορία.Γιά την ενημέρωση
Σπύρος Κραμποβίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: