Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΙΔΙΚ: Προβλήματα στην καταχώρηση των υπερηχογραφημάτων στο e-ΔΑΠΥ. 

Προς
Δ/νση Πληροφορικής Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Γ. Αγγούρη
Κοινοποίηση
Δ/νση Σχεδιασμού Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Ι. Βαφειάδη
argaiv1215

Αθήνα, 20/06/2013
Πρόβλημα με το e-ΔΑΠΥ
Στις 18/6/2013, κατά την διάρκεια υποβολής των παραπεμπτικών, διαπιστώσαμε ότι όταν υπάρχουν περισσότεροι του ενός υπερήχου καταχωρημένοι σε ένα παραπεμπτικό, τότε το σύστημα δεν διορθώνει αυτόματα τις τιμές των υπερήχων με τις σωστές στην ανάκτηση των εξετάσεων στο e-ΔΑΠΥ στην περίπτωση που ο κλινικός γιατρός που το έχει συνταγογραφήσει, έχει κάνει λάθος στην επιλογή των υπερήχων. Π.χ. μπορεί ένας γιατρός να επιλέξει 2 υπερήχους και τους 2 με τιμή 8,28 ευρώ. Το σύστημα δεν αλλάζει την τιμή του ενός στην ανάκτηση και των δύο εξετάσεων σε 6,31 ευρώ όπως θα έπρεπε. Το ίδιο συμβαίνει και με την εξέταση Υπέρηχος άνω κοιλίας η οποία συμπεριλαμβάνει 3 όργανα και έχει κρατική τιμή 20,90 ευρώ, όπου εάν αυτή εξέταση υπάρξει σε ένα παραπεμπτικό μαζί με Υπέρηχο κάτω κοιλίας όπου επίσης συμπεριλαμβάνει 3 όργανα και θα έπρεπε αυτά τα όργανα να τιμολογηθούν με 6,31 ευρώ και συνολική τιμή του υπερήχου 18,93 ευρώ, το e-ΔΑΠΥ στην ανάκτηση τιμολογεί αυτήν την εξέταση με 6,31 ευρώ σαν να συμπεριλαμβάνεται μόνο ένα όργανο.
Επίσης, σε μία περίπτωση που γιατρός είχε επιλέξει τον κωδικό 500000061 που αντιστοιχεί στην περιγραφή νεφρών- ουρητήρων (για περισσότερα του ενός οργάνου) με τιμή εξέτασης 6,31€, κατά την ανάκτηση της εξέτασης στο e-ΔΑΠΥ, ο κωδικός παραμένει ο ίδιος και η τιμή της εξέτασης 6,31 (δεύτερο όργανο), ενώ θα έπρεπε να διορθώνεται σε 8,28€ εφόσον πρόκειται για ένα μόνο όργανο. Η διόρθωση από το σύστημα e-ΔΑΠΥ από 1ο σε 2ο όργανο ή και το αντίστροφο γίνεται αυτόματα. Γιατί στην περίπτωση αυτή δεν αλλάζει η τιμή από 6,31 σε 8,28;
Η πρόταση μας είναι ότι για όλους τους συνδυασμούς των υπερήχων που διαθέτει το e-syntagografisis πχ u/s άνω κοιλία, u/s κάτω κοιλία, u/s νεφρών-ουρητήρων- κύστεως-προστάτη, u/s ουροδόχου κύστεως-μήτρας εξαρτημάτων να δημιουργηθούν κωδικοί οι οποίοι να τιμολογούν όλα τα υπερηχογραφήματα που συμπεριλαμβάνονται στο συνδυασμό ως δεύτερα όργανα με τιμή 6,31 ευρώ έκαστος.
Παρακαλούμε όπως διορθώσετε το σφάλμα που προέκυψε στο σύστημα e-ΔΑΠΥ όσον αφορά τη σωστή κοστολόγηση των υπερηχογραφημάτων, ώστε να μην προκύπτουν διαφορές κατά την κοστολόγηση των παραπεμπτικών.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Βουγιούκας                            Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                                          Βιοχημικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: