Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΕΟΠΥΥ: Τροποποίηση απόφασης συγκρότησης ομάδων εργασίας για τον έλεγχο και την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων δαπανών παρόχων υγείας των ασφαλισμένων του κλάδου ασθενείας προσωπικού της ΔΕΗ.

Δείτε το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ: ΕΔΩ

Πηγή: ΠΟΣΙΠΥ 
ΙΣΑ: Συνάντηση Προέδρου ΙΣΑ με εκπροσώπους Πειραιώς Factoring – Ενημέρωση ιατρών για το Factoring.

Στις 29/4/2013 στις 12:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γεωργίου Πατούλη με τον Πρόεδρο της Πειραιώς Factoring κο Παπαδόπουλο και την αντιπρόεδρο κα Βαρδακάρη, ενόψει των οδηγιών που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη διαδικασία αποπληρωμής των οφειλομένων του ΟΠΑΔ πριν την 1/1/2012.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ επισήμανε τη δύσκολη οικονομική θέση στην οποία είχαν περιέλθει οι ιατροί από την αδυναμία της πολιτείας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς αυτούς και ζήτησε την εκ μέρους της Τράπεζας ευνοϊκή μεταχείριση για τις οφειλές των ιατρών, αίτημα το οποίο είχε υποβληθεί και στις προηγούμενες συναντήσεις.
Συναποφασίστηκαν και έγιναν αμοιβαία δεκτά τα κάτωθι:
  1. Έκπτωση 20% για τα ποσά έως 20.000 ευρώ τα οποία θα προκύψουν ως οφειλόμενα από τους ιατρούς στην Τράπεζα, σύμφωνα με τα συνολικά πιστωτικά τιμολόγια που θα εκδώσουν οι ιατροί ύστερα από το κούρεμα όπως προβλέπεται με την αριθμ. οικ.18579 (ΦΕΚ 427 Β’ 25-2-2013) .
  2. Έκπτωση 10% για τα ποσά άνω των 20.000 ευρώ .
  3. Συμψηφισμός των τιμολογίων που δεν έχουν αποδοθεί στους ιατρούς από την Τράπεζα με το υπόλοιπο της οφειλής.
  4. Οι τόκοι θα πρέπει να αποδοθούν χωρίς περαιτέρω προσαύξηση.
  5. Το υπόλοιπο της οφειλής προς την Τράπεζα θα αποπληρωθεί σε 6 δόσεις, με ευνοϊκό επιτόκιο 3,5%
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΣΑ συνάντηση των ιατρών με σύμβαση Factoring κατά την οποία ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ οι ως άνω προτάσεις της Πειραιώς Factoring. Στην συνάντηση επίσης παρευρέθησαν ο Ταμίας του ΙΣΑ κ. Πατσουράκος Φώτιος, εκ μέρους του ΠΟΣΙΠΥ ο κ.Γεωργακόπουλος Θεόδωρος και Λεωνίδας Αναγνώστου και εκ μέρους της ΠΕΕΒΙ ο κ. Πλακιώτης Ανάργυρος. Τέλος αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση μεγάλων οφειλών θα γίνει προσπάθεια για μεγαλύτερη επιμήκυνση μετά από νέα διαπραγμάτευση του επιτοκίου.
Ο ΙΣΑ κατάφερε μία ευνοϊκότερη μεταχείριση συγκριτικά με τις αρχικές θέσεις της Τράπεζας και θα συνεχίσει μάχεται για το συμφέρον των μελών του.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΟΠΥΥ - ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Δείτε το αρχείο στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ: ΕΔΩ
Δελτίο Τύπου ΙΣ Πατρών: Γνωστοποίηση αδυναμίας εξυπηρέτησης ασφαλισμένων περιοχής μας σχετικά με τους περιορισμούς στη συνταγογράφηση πραζόλης.

Αρ. πρωτ. 3942/30-4-2013
Προς τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο
Κύριε Πρόεδρε,
Επανερχόμαστε, μετά την υπ’ αρ. πρωτ.: 3131 (04/04/2013) επιστολή μας, σχετικά με τις αντιρρήσεις – παρατηρήσεις μας επί της εφαρμογής του περιορισμού συνταγογράφησης των αναστολέων αντλίας πρωτονίων (πραζολών).
Αφού λάβαμε γνώση της υπ’ αρ. πρωτ: οικ 14743 (17/04/2013) εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ περί των περιορισμών του θετικού καταλόγου συνταγογραφούμενων φαρμάκων, σας γνωστοποιούμε ότι στο νομό Αχαΐας υπηρετεί μόνο ένας γαστρεντερολόγος σε μονάδα ΕΟΠΥΥ, ενώ δεν υπάρχουν γαστρεντερολόγοι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.
Συνεπώς κρίνεται αδύνατη από ένα μόνο γαστρεντερολόγο η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στην περιοχή ευθύνης μας, που αριθμεί περί τους 320.000 κατοίκους, και επομένως κρίνεται επιβεβλημένη η άρση των όποιων περιορισμών συνταγογράφησης των σκευασμάτων πραζόλης για τεχνικούς και επιστημονικούς λόγους, όπως έχουμε αναπτύξει αναλυτικά στην επιστολή μας.
Οι όποιοι περιορισμοί αποσκοπούν στη μείωση δαπανών, δε θα πρέπει να οδηγούν τελικά σε περιορισμό της παρεχόμενης απαραίτητης ιατρικής φροντίδας στους ασφαλισμένους.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.
Μετά τιμής, για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΡΟΥΜΠΗΣ
Τη μείωση της νοσοκομειακής-ασφαλιστικής δαπάνης προωθεί το υπουργείο Υγείας. Από τα 7 στα 3 δισ. ευρώ.

Αθήνα
Στη μείωση της νοσοκομειακής και ασφαλιστικής δαπάνης στα 3 δισ. ευρώ, από 7 δισ. ευρώ, στοχεύει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Μ.Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σαλμάς επισήμανε πως για πρώτη φορά έγιναν τόσο μεγάλες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, εξοικονομώντας, όπως είπε 500 εκατ. ευρώ, από τον ΕΟΠΥΥ.
«Τα μέτρα που παίρνουμε στον τομέα της υγείας ξεπερνούν σε τεχνική αρτιότητα και την τρόικα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο κ. Σαλμάς είπε πως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. «Εφαρμόζεται το μέτρο στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αλλά ως μέτρο δεν έχει επιδώσει τα αποτελέσματα που περιμέναμε» ανέφερε.
Δήλωσε, επίσης, πως ήδη έχουν δρομολογηθεί 3.000 φάρμακα, από τα οποία 2.500 είναι γεννόσημα και 500 πρωτότυπα. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν τιμολογηθεί 550 φάρμακα και σύντομα θα διατεθούν στους πολίτες νέα καινοτόμα φάρμακα. «Για να προχωρήσουν όμως αυτές οι διαδικασίες δεν χρειάζονται οι 'εκβιασμοί' από τον τύπο» πρόσθεσε.
Προανήγγειλε, τέλος, πως τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί από το υπουργείο το νέο πρόγραμμα παρακολούθησης της πορείας του φαρμάκου, από την παραγωγική εταιρεία μέχρι να φτάσει στα χέρια του ασθενή.
Newsroom ΔΟΛ/ in.gr
ΦΣΘ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΜΕ ΠΡΑΖΟΛΕΣ.

Σας ενημερώνουμε ότι οι συνταγές που περιέχουν πραζόλες εκτελούνται από τα φαρμακεία μας κανονικά, ανεξάρτητα από την ειδικότητα του γιατρού που τις έχει συνταγογραφήσει.
Εφόσον μελλοντικά αλλάξει κάτι, θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως.
Πηγή: farmakopoioi.blogspot
Παιδιατρικό Ιατρείο για δωρεάν κλινική εξέταση ή και εμβολιασμό σε παιδιά ανασφάλιστων και άπορων οικογενειών στο Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ".

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
“ΑΤΤΙΚΟΝ”

Χαϊδάρι, 30/4/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι από τις 15 Μαΐου 2013 θα λειτουργεί στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου, Παιδιατρικό Ιατρείο για δωρεάν κλινική εξέταση ή και εμβολιασμό σε παιδιά ανασφάλιστων και άπορων οικογενειών, κατά τις εργάσιμες ώρες, εκτός των ημερών γενικής εφημερίας του νοσοκομείου (τηλ. ραντεβού 210 5832535).
Η ικανοποίηση του αιτήματος του σωματείου εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων της περιοχής από τη Διοίκηση του νοσοκομείου και την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική στις σκληρές αυτές εποχές της φτώχειας, της ανεργίας, της απόλυτης εμπορευματοποίησης και της ραγδαίας υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι μια μικρή συμβολή κοινωνικής προσφοράς στο δοκιμαζόμενο λαό της Δυτικής Αθήνας. Τέτοιες ενέργειες, εκτός των άλλων, τιμούν το ρόλο του δημόσιου λειτουργού που τόσο έχει κατασυκοφαντηθεί, και αναβαθμίζει την εικόνα του ΕΣΥ.
Η θέση του σωματείου μας είναι η διεύρυνση της ποιοτικής και δωρεάν δημόσιας υγείας, και η εξάλειψη κάθε επιχειρηματικής δράσης στην περίθαλψη. Πιστεύουμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες πρέπει να πολλαπλασιαστούν σε όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πλαγιαννάκος Γιάννης                            Ρίζος Μιχάλης
 Πηγή: ygeianet.gr
ΠΑΣΙΔΙΚ: Ενημέρωση για την διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ΕΟΠΥΥ.

Αθήνα, 30/04/2013
Ανακοίνωση – Ενημέρωση
Σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 23/04/2013, τα μέλη μας έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την διαδικασία που χρειάζεται για να προχωρήσει η αποπληρωμή των απαιτήσεων τους που έχουν από τον Ο.Π.Α.Δ. και σε πρώτη φάση θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες της ενότητας Α, που αναφέρονται στο έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με ημερομηνία 23/04/2013.
Επιπροσθέτως, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σας κοινοποιούμε ότι οι απαιτήσεις μας για τις οποίες δεν έχει δοθεί προκαταβολή, θα εξοφληθούν στο 100% του ποσού που θα προκύψει από τον πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, μετά την αφαίρεση της έκπτωσης που έχουμε ήδη αποδεχτεί και των προβλεπόμενων νόμιμων κρατήσεων, ενώ για όσες απαιτήσεις μας έχουμε πληρωθεί το 90% του ποσού, το υπόλοιπο 10% θα μας αποδοθεί μετά τον πλήρη έλεγχο και την εκκαθάριση.
Όσον αφορά τις απαιτήσεις μας από το ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, θα ακολουθήσετε τις οδηγίες του κάθε ταμείου (φορέα) που σας έχουμε ήδη κοινοποιήσει και για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, θα απευθύνεστε στα τηλέφωνα των αντίστοιχων φορέων που αναγράφονται στις ανακοινώσεις τους.
Ο νομικός σύμβουλος του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. μας συμβούλεψε πως στην περίπτωση που κάποιος θέλει να κινηθεί νομικά κατά κάποιου ασφαλιστικού ταμείου από τα εντασσόμενα στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., θα πρέπει να συμπληρώσει στην υπάρχουσα έτοιμη υπεύθυνη δήλωση προς το εκάστοτε ασφαλιστικό ταμείο την φράση : « Η παρούσα υπεύθυνη δήλωση αφορά τις απαιτήσεις μου για τα τιμολόγια ………. και αποκλειστικά και μόνο για το ασφαλιστικό ταμείο Χ »
Συμπληρωματικά, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη Διεύθυνση Οικονομικού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σχετικά με την παραλαβή των βεβαιώσεων φόρου από τον Οργανισμό, ενημερωθήκαμε ότι οι συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας θα τις παραλάβουν από τις Περιφερειακές Διοικήσεις του Οργανισμού (πρώην Y.Π.Α.Δ.).
Τέλος, μετά από κάποια παράπονα που δεχτήκαμε αναφορικά με την νέα λειτουργία του e-ΔΑΠΥ για την αποθήκευση των καταχωρήσεων των παραπεμπτικών στα οποία έχουμε μόνο το ένα από τα δύο τηλέφωνα τα οποία ζητάει η web φόρμα προς συμπλήρωση και εφόσον δεν έχει π.χ. κινητό τηλέφωνο ο ασφαλισμένος, θα μπορούσατε να βάλετε τον αριθμό 0000000000 για να σας αφήσει το σύστημα να προχωρήσετε στην αποθήκευση του παραπεμπτικού.
Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Βουγιούκας                           Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                                      Βιοχημικός
ΕΤΑΑ: ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΩΣ 31-12-2011 - ΕΠΕΙΓΟΝ. 

Καλούνται οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας που έχουν απαιτήσεις από τους Τομείς Υγείας του Ε.Τ.Α.Α. για τις οποίες έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση παραστατικά (Δ.Π.Υ. Τιμολόγια κ.λ.π) μέχρι 31-12-2011 και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του Ν.4038/02-02-2012 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 4132/07-03-2013 και την αριθμ. ΟΙΚ.9425/2013 (ΦΕΚ 188 Β’/04-02-2013) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αριθμ. οικ. 18579 (ΦΕΚ 427 Β’/25-02-2013), προβλεπόμενη από τις ως άνω διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 3 ΚΥΑ, περί καθορισμού ποσοστού έκπτωσης για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ, εφόσον το επιθυμούν να αποστείλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία ρητά να αναφέρεται ότι αποδέχονται τη ρύθμιση αυτή και παραιτούνται από οποιαδήποτε άλλη αξίωση συμπεριλαμβανομένων και των τόκων υπερημερίας.

Η υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να συνοδεύεται από:

α) κατάσταση με τις απαιτήσεις σας ανά μήνα και
β) πιστωτικό τιμολόγιο με την ένδειξη για τον ΕΟΠΥΥ.

Τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στην έδρα κάθε Τομέα Υγείας και συγκεκριμένα:

1. Τομέας Υγείας Μηχανικών & Ε.Δ.Ε (Κολοκοτρώνη 4, Τ.Κ 105 61, Αθήνα)
2. Τομέας Υγείας Υγειονομικών (Αχαρνών 27, T.K. 104 39 Αθήνα 104 32)
3. Τομέας Υγείας Συμβολαιογραφών (Κάνιγγος 27, Τ.Κ. 106 82, Αθήνα)
4. Τομέας Υγείας Δικηγορών Αθηνών (Χαριλάου Τρικούπη 34, Τ.Κ. 106 80, Αθήνα)
5. Τομέας Υγείας Δικηγορών Θες/νικης (Δωδεκανήσου 10Α, Τ.Κ. 546 26, Θεσσαλονίκη)
6. Τομέας Υγείας Δικηγορών Πειραιά (Ηρ. Πολυτεχνείου 47, ΤΚ 185 35, Πειραιάς)
7. Τομέας Υγείας Δικηγορών Επαρχιών (Ηπείρου 64, Τ.Κ. 104 39, Αθήνα)

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας προκειμένου η διαδικασία πληρωμής σας να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.
ΠΟΣΙΠΥ: 29/04/2013-Ενημερωτικό Σημείωμα (Πίστωση χρημάτων για το μήνα Οκτώβριο 2012)


29/04/2013
Ενημερωτικό Σημείωμα
Σας ενημερώνουμε πως μετά από επικοινωνία που είχαμε με τη Διεύθυνση Οικονομικού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ενημερωθήκαμε πως για το πρώτο ένταλμα πληρωμής των Διαγνωστικών Εργαστηρίων (έκδοσης του 16/04/2013) για τον Οκτώβριο θα πιστωθούν τα χρήματα αύριο 30/04/2013.
Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας
Θ. Χατζηπαναγιώτου            Ι. Κλεινάκης
ΙΣ Θεσσαλονίκης: Διαδικασίες πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών ΕΟΠΥΥ.


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο ΙΣΘ διεκδικεί με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο την γρήγορη εξόφληση όλων των οφειλών αλλά και του παρακρατηθέντος 10% . Συνεχίζουμε τις καθημερινές πιέσεις προς τους αρμόδιους τόσο στο Υπουργείο Υγείας όσο και στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη ούτε το μέγεθος του προβλήματος ούτε τον εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα του.
Αρκετά με τις παλινωδίες και την ολιγωρία . Τους καθιστούμε ατομικά υπεύθυνους και για κάθε παράνομη καθυστέρηση και θα κινηθούμε αναλόγως.
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις για τη διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων που συγχωνεύθηκαν στον ΕΟΠΥΥ συνοψίζουμε ότι:
 
  • Η διαδικασία αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές δαπανών ( επισκέψεις, πράξεις, εξετάσεις), που πραγματοποιήθηκαν μέχρι 31/12/2011 δηλ. περιλαμβάνονται και εκείνες που υποβλήθηκαν αρχές του 2012.
  • Η ηλεκτρονική δήλωση αποδοχής υποβάλλεται άμεσα αναγράφοντας και το IBAN μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ από τις Εφαρμογές / Ληξιπρόθεσμες οφειλές / Ληξιπρόθεσμες οφειλές ΟΠΑΔ.
  • Στους ιατρούς  αποδίδεται το ποσό που έχουν ζητήσει αφού αφαιρεθεί η μείωση 10% ή 15% ανάλογα με το ποσό ανά μηνιαία υποβολή. Για τους εργαστηριακούς η μείωση 10% ισχύει μέχρι τα 15000 ευρώ ανά μηνιαία υποβολή ενώ για τους κλινικούς μέχρι 4000 ευρώ ανά μηνιαία υποβολή. Σε περίπτωση μεγαλύτερου ποσού η μείωση αυξάνεται σε 15% για όλους. Για εκείνους που υπέβαλαν δαπάνες με συγκεντρωμένους περισσότερους μήνες έχουμε ήδη ζητήσει να επιμερισθεί η δαπάνη ανά μήνα ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερο «κούρεμα».
  • Εάν μαζί με τις εντολές εκδόθηκε Α.Π.Υ.  ή τιμολόγιο τότε απαιτείται η έκδοση αθεώρητου πιστωτικού τιμολογίου όπου θα αναγράφεται το ποσό της μείωσης και θα αναφέρεται ο αριθμός και η ημερομηνία του αρχικού παραστατικού.
  • Εάν δεν έχει εκδοθεί Α.Π.Υ ή τιμολόγιο κατά την υποβολή των εντολών τότε εκδίδεται αθεώρητο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών και πιστωτικό τιμολόγιο με το ποσό της μείωσης.
  • Απαιτείται φορολογική ενημερότητα και ασφαλιστική ενημερότητα όταν το τελικό εισπρακτέο είναι περισσότερο από 1500 ευρώ.
  • Η έντυπη υπεύθυνη δήλωση αποδοχής των όρων της εξόφλησης ( επισυνάπτεται ) με θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής ( από αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ ) θα κατατεθεί όταν θα πάμε να καταθέσουμε και τα άλλα δικαιολογητικά ( τιμολόγια – ενημερότητες ).
  • Μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ θα ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη της διαδικασίας.
  • Με τον πρόσφατο νόμο προσδιορίζεται η μέγιστη προθεσμία αποπληρωμής για κάθε δημόσια αρχή και για νομικά πρόσωπα που παρέχουν υγειονομική μέριμνα και για τον ΕΟΠΥΥ σε εξήντα μέρες από την υποβολή των παραστατικών. Μετά την εκπνοή της προθεσμίας ο δικαιούχος δικαιούται τόκο υπερημερίας με επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προσαυξημένο κατά  8%.
  • Ο ΙΣΘ αποστέλλει εξώδικο δήλωση διαμαρτυρία στον ΕΟΠΥΥ  ζητώντας την έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών από όλα τα ταμεία τονίζοντας ότι σε περίπτωση αθέτησης από τον ΕΟΠΥΥ της υποχρέωσης εξόφλησης εντός της νομίμου προθεσμίας οι ιατροί διατηρούν το δικαίωμα ανάκλησης της υπεύθυνης δήλωσης. 
Όσοι έχουν καταθέσει προσφυγές εναντίον του ΟΠΑΔ και εφ όσον επιθυμούν να εξοφληθούν με την παραπάνω διαδικασία χρειάζεται,
  • να τηλεφωνήσουν στον ΙΣΘ ώστε να ενημερωθούν για τα στοιχεία της προσφυγής τα οποία θα αναγράψουν στην υπεύθυνη δήλωση,
  • να εκτυπώσουν την επισυναπτόμενη εξουσιοδότηση την οποία θα προσκομίσουν ή θα αποστείλουν ταχυδρομικά στον ΙΣΘ θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής ώστε να αρχίσουν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες. Το κόστος αυτών των διαδικασιών θα καλυφθεί - μετά από συμφωνία με το δικηγορικό γραφείο - από το ποσό που καταβλήθηκε αρχικά.. 
Για τα άλλα ταμεία ( ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ, ΤΑΠΟΤΕ ) ακολουθούνται ανάλογες διαδικασίες οι λεπτομέρειες των οποίων θα μας γνωστοποιηθούν εντός των επομένων ημερών.
Όσοι έχουν καταθέσει προσφυγές και για άλλα ταμεία θα τους επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που κατέβαλαν ( 20 ευρώ ανά ταμείο ) εφ όσον δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης. 
Χρήσιμο είναι κάθε συνάδελφος να προετοιμάσει για προσωπική του χρήση λίστες των απαιτήσεων του ανά ταμείο και ανά υποβολή με αναγραφή του ποσού και του αριθμού του αντίστοιχου παραστατικού ώστε να οργανώσει και να παρακολουθεί καλύτερα τις περαιτέρω ενέργειες  του.  
 Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
 Τσάμης Δημήτρης  Νίτσας Νικόλαος
Η ψηφισμένη τροπολογία περί εφημεριών.


Ορισμένοι Επίτροποι ζητούν αν δουν το ψηφισμένο κείμενο της τροπολογίας για τις εφημερίες προκειμένου να υπογράψουν τα εντάλματα εφημεριών.
Επειδή η δημοσίευση ΦΕΚ μπορεί να καθυστερήσει έως και 15 μέρες για τούτο οι Ενώσεις μπορούν να προσκομίζουν στους Επιτρόπους το κείμενο του νόμου όπως αυτό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Βουλής (κλικ εδώ).
Η τροπολογία αποτελεί το άρθρο 16. 
Δ.Β., ygeianet.gr
ΕΟΦ: Σύσταση για τον περιορσμό των φαρμάκων Protelos/Osseor (Ρανελικό Στρόντιο), τα οποία χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της Οστεοπόρωσης.

Δείτε της οδηγίες του ΕΟΦ/EMA: ΕΔΩ 

Ανοιχτά την Πρωτομαγιά τα φαρμακεία όλης της χώρας, εκτός από τον Πειραιά. 

Ανοιχτά θα είναι την Πρωτομαγιά τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς η απεργία της 1ης Μαΐου μεταφέρθηκε την Τρίτη μετά το Πάσχα (7 Μαΐου), ό,τι δηλαδή ισχύει για τα εμπορικά καταστήματα.
Ωστόσο, τα φαρακεία του Πειραιά, δεν θα λειτουργήσουν καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειριαά αποφάσισε να κλείσουν τα φαρμακεία την Τετάρτη, ανήμερα Πρωτομαγιάς, και να λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 7 Μαΐου.
Νίνα Κομνηνού, ygeia360.gr

Έρχονται νέα φάρμακα στην αγορά! Η τιμολόγηση, το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις.

Νέα αναστάτωση στο χώρο του φαρμάκου καθώς το νέο δελτίο τιμών που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες προκαλεί τριγμούς στην αγορά.
Ειδικότερα στη δικαιοσύνη απειλούν ότι θα προσφύγουν τα μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) διαμαρτυρόμενα για αδιαφάνεια στην τιμολόγηση φαρμάκων που αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδος.  Νέος πόλεμος για τις τιμές.

Νέος πόλεμος αυτή τη φορά ενδεχομένως πολύ πιο σκληρός, αναμένεται με αφορμή το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που θα εκδώσει εντός της εβδομάδας το υπουργείο Υγείας. Σήμερα  η επιτροπή τιμών στον ΕΟΦ θα επαναλάβει τη συνεδρίαση της καθώς χθες δεν κατέληξε σε πλήρη συμπεράσματα. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα δώσει τιμές μόνο σε 500 από τα 1200 γενόσημα φάρμακα που περιμένουν τιμολόγηση εδώ και περίπου 2,5 χρόνια και σε κανένα καινούριο πρωτότυπο και καινοτόμο. 
Γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση εταιρειών μελών του ΣΦΕΕ .  
Μάλιστα ο ΣΦΕΕ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για αδιαφάνεια και επιλεκτική τιμολόγηση φαρμάκων και κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ουσιαστικά λειτουργεί υπέρ κάποιων εταιρειών και σε βάρος άλλων. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση: " ο  ΣΦΕΕ είναι κάθετα αντίθετος µε τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί για την επιλεκτική τιµολόγηση µέρους µόνον των νέων φαρµάκων (τα οποία εκκρεµούν εδώ και σχεδόν 2,5 χρόνια), η οποία άλλωστε δεν στηρίζεται σε καµία νοµοθετική βάση.  
Η επιλεκτική τιµολόγηση κάποιων µόνο νέων φαρµάκων είναι παράνοµη και καταχρηστική και δεν έχει καµία νοµοθετική βάση. Αντιθέτως, δηµιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα για συγκεκριµένες εταιρείες, των οποίων τα προϊόντα θα τιµολογηθούν και µε τον τρόπο αυτό ευνοεί την αδιαφάνεια και δηµιουργεί στρέβλωση στην αγορά καταπατώντας την αρχή της ίσης µεταχείρισης. " 
Ο ΣΦΕΕ υπογραμμίζει πως αν δεν τηρηθεί η νομοθεσία στη διαδικασία της τιμολόγησης θα προσφύγει στη δικαιοσύνη διαφορετικά όπως λέει: "οι φαρµακευτικές εταιρείες επιφυλάσσονται να διεκδικήσουν µε κάθε νόµιµο τρόπο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της ζηµίας την οποία θα υποστούν". 
Δήμητρα Ευθυμιάδου, iatropedia.gr

Όταν ένας φαρμακοποιός καλείται να χτυπήσει την ανεργία! Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ.

Όταν ακούστηκε το όνομα του Θεόδωρου Αμπατζόγλου για τη θέση του προέδρου του ΟΑΕΔ, η έκπληξη σίγουρα δεν ήταν μόνο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που αντέδρασαν στην επιλογή της ΝΔ. Ο διορισμός του προκάλεσε έκπληξη και στον φαρμακευτικό και ιατρικό χώρο. Δείτε ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ.
Μέχρι πριν λίγους μήνες το όνομα του φαρμακοποιού Θεόδωρου Αμπατζόγλου «έπαιζε» για τη θέση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ενδεχομένως να ήταν και μια επιλογή που θα συνέβαλε στην ορθολογιστική διαχείριση της φαρμακευτικής δαπάνης. Τελικώς όμως παρά τις αλλεπάλληλες φήμες ο Θ.Αμπατζόγλου δεν επιλέχτηκε από την κυβέρνηση. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι ο ίδιος δεν αποδέχτηκε την πρόταση επειδή ο ΕΟΠΥΥ είχε ελλειμματικό προϋπολογισμό. 
Από τότε μέχρι σήμερα μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνέχισε να κρατά τα ινία του κλάδου. 
Οι άριστες σχέσεις του με την ηγεσία της ΝΔ έκαναν βέβαια πολλούς να υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως να μην ήταν και το πλέον κατάλληλο πρόσωπο να ηγείται των φαρμακοποιών δεδομένου ότι δε θα ήταν εύκολο να προχωρήσει σε σκληρές κινητοποιήσεις. Και η αλήθεια είναι ότι ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ επέλεγε μάλλον να λύνει με διπλωματικό τρόπο τις οικονομικές διαφορές των φαρμακοποιών με την κυβέρνηση, παρά να προχωρά σε πολυήμερες κινητοποιήσεις. Γεγονός όμως που δεν τον είχε αφήσει αλώβητο από σχόλια και δυσαρέσκειες στους κόλπους του κλάδου.  
Αποτέλεσμα ήταν μεταξύ άλλων να «τραβά μπροστά» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής Κώστας Λουράντος ο οποίος και κρατούσε πάντα ψηλά τον απεργιακό πήχη. Πιθανώς γι αυτό και οι φαρμακοποιοί να ήταν εκείνοι που πάντα πληρώνονταν πρώτοι από τον ΕΟΠΥΥ προκαλώντας συχνά και τις δυσαρέσκειες των άλλων κλάδων.  
Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου πάντως έχει εμπειρία από διοίκηση δεδομένου ότι έχει υπάρξει τόσο υποδιοικητής όσο και Διοικητής του ΙΚΑ. 
Εκτός από  πτυχίο φαρμακευτικής διαθέτει και αυτό του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Αθηνών (1989) ενώ στη φαρέτρα του υπάρχει και Μεταπτυχιακός τίτλος στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» (Health Management). 
Τώρα εάν με αυτά τα προσόντα κατορθώσει να διοικήσει τον ΟΑΕΔ και να δώσει έστω περιστασιακά μια ανάσα σε χιλιάδες ανέργους, το μέλλον θα το δείξει…
Δήμητρα Ευθυμιάδου, iatropedia.gr

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Aλλαγή ηγεσίας στον ΟΑΕΔ. Με απόφαση του Γ. Βρούτση νέος Διοικητής ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Τον κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου ανακοίνωσε ως νέο διοικητή του ΟΑΕΔ ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτση.
Προ ημερών ο υπουργός Εργασίας είχε ζητήσει την παραίτηση του τέως πλεόν διοιηκητή του οργανισμού Ηλία Κικίλια, ενέργεια που είχε προκαλέσει ενδοκυβερνητικούς τριγμούς.
Πάντως, και η σημερινή ενέργεια του κ. Βρούτση προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.
Πηγές της Ιπποκράτους σημειώνουν πως το κόμμα δεν συμφωνεί με την εξέλιξη αυτή, χαρακτηρίζοντας μάλιστα όλη τη διαδικασία «το λιγότερο άκομψη».
Αναφέρουν ακόμη πως «δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης».
Πηγή: naftemporiki.gr
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ: Απάντηση στο δημοσίευμα "Πάρτι σπατάλης με την υγεία των ασφαλισμένων".

Δείτε το Δελτίο Τύπου: ΕΔΩ
ΕΟΠΥΥ: Χορήγηση των ειδών του 3112/21-1-2013 Γενικού Εγγράφου και από πιστοποιημένους Θεράποντες ιατρούς – Διευκρινίσεις για τη χορήγηση νοσοκομειακής κλίνης (χορήγηση πρόσθετων ειδών με γνωμάτευση και από τους πιστοποιημένους ιατρούς).

Δείτε την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ: ΕΔΩ
Και για τα γενόσημα «ό,τι πει ο γιατρός». Έρευνα ΕΣΔΥ.

Στα χέρια των γιατρών αφήνονται τελικά οι ασθενείς για την επιλογή των φαρμάκων που θα πάρουν, και ειδικά αν αυτά είναι γενόσημα. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), σύμφωνα με την οποία οι ασθενείς δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για την ποιότητα των γενόσημων φαρμάκων, και γι' αυτό με κλειστά τα μάτια ακούν αυτό που λέει ο θεράπων ιατρός τους.
Σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΔΥ, που επιμελήθηκε η ερευνήτρια Εφη Τρίγκα (ομάδα Ι. Κυριόπουλου, Κ. Αθανασάκη) και πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2013, οι ασθενείς δεν ενημερώνονται πλήρως για τα φάρμακα που λαμβάνουν. Αποφασιστικό ρόλο παίζουν: η σχέση εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει με το γιατρό, ο χρόνος που λαμβάνουν το φάρμακο που τους προτείνει ο γιατρός, καθώς και το αν είναι ο ίδιος που τους πληροφόρησε αρχικά σχετικά με τα φάρμακα, όταν πρωτοεμφανίστηκε η νόσος τους.
Βέβαια, ενίοτε -όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΣΔΥ- οι ασθενείς αναζητούν και μόνοι πληροφορίες εκτός από αυτές που τους δίνει ο γιατρός. Ρωτούν το φαρμακοποιό, μπαίνουν στο Διαδίκτυο, συζητούν με το κοινωνικό τους περιβάλλον ή διαβάζουν ακόμη και το φύλλο οδηγιών. Αυτά που θέλουν συνήθως να μάθουν είναι: την αποτελεσματικότητα, τις παρενέργειες των φαρμάκων, τη δοσολογία του φαρμάκου, την επίπτωσή του σε άλλα ζωτικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού, την αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα.
Πρώτα η υγεία
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, παρά την κρίση, οι ασθενείς δεν βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα την τιμή του φαρμάκου, καθώς μέλημά τους είναι να γιατρευτούν. Σημείο που, όπως φαίνεται, αξιοποίησε δεόντως το υπουργείο Υγείας, καθώς οι ασφαλισμένοι, θέλουν δεν θέλουν, θα αγοράσουν ακόμη και με χρήματα από την τσέπη τους τα απαραίτητα σκευάσματα, έστω κι αν η συμμετοχή είναι μεγάλη. Οπως σημειώνεται στην έρευνα, «το ποσό συν-πληρωμής δεν αποτελεί πρωτεύοντα παράγοντα επιλογής φαρμάκου», καθώς οι ασθενείς θεωρούν ότι η διαφορά μεταξύ τιμής γενοσήμου και τιμής πρωτοτύπου είναι μικρή.
Από την άλλη, με βάση την έρευνα οι γιατροί είναι δεκτικοί στη συνταγογράφηση των γενοσήμων, αλλά υπό προϋποθέσεις. Θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό τα φάρμακα να είναι ελληνικής προέλευσης ή πιστοποιημένα από τους αρμόδιους φορείς, να προέρχονται από καταξιωμένες εταιρείες παραγωγής γενοσήμων, και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να κινητοποιηθούν περισσότερο και να πραγματοποιούν τους απαραίτητους ελέγχους στα γενόσημα, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητά τους. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας: «Υπάρχει ανάγκη για την πιστοποίηση όλων των εταιρειών παραγωγής γενοσήμων μέσω ελεγκτικών μηχανισμών».
ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Σπατάλη εκατομμυρίων στον ΕΟΠΥΥ ! Στον “καιάδα” ασφαλισμένοι και ιατροί!

Αθήνα 29/04/2013
Δελτίο Τύπου

ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ : Με έκπληξη διαβάσαμε αναλυτικό δημοσίευμα στον τύπο του Σαββάτου για το πάρτι σπατάλης που συντελείται στον ΕΟΠΥΥ. Ο οργανισμός δαπανά ανορθόδοξα το κεφάλαιο που προκύπτει από το υστέρημα των ασφαλισμένων, χρεώνοντας και αδικώντας τους ιατρούς – παρόχους υπηρεσιών υγείας όσο και τους ασφαλισμένους – χρήστες μέσα από την λειτουργία ενός συστήματος παροχής υγείας, που κρατάει ομήρους ασφαλισμένους και ιατρούς ! Κατόπιν όλων αυτών και μετά από έρευνα της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε στην δημοσιότητα τον αναλυτικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ προκειμένου ο Έλληνας Πολίτης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. (πατήστε εδώ)

Έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία έχει προκαλέσει στο σύνολο του ιατρικού κόσμου αλλά και στους ασφαλισμένους η πρόσφατη δημοσιοποίηση στην “Ελευθεροτυπία” του Σαββάτου 27/4/2013 στοιχείων του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2013.
Πιο συγκεκριμένα σκανδαλώδες θεωρούμε το γεγονός ότι τη στιγμή που για κλινικές επισκέψεις 10000000 ασφαλισμένων ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει μόλις 82 εκατομμύρια ευρώ (1,4% του συνολικού προϋπολογισμού !), ακριβώς την ίδια στιγμή δαπανά συνολικά πάνω από 500 εκατομμύρια για λειτουργικά έξοδα - δαπάνες ! Μεγάλη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που περιορίζει συνεχώς τις παροχές προς τους ασφαλισμένους, κόβοντας ακόμη και απαραίτητα φάρμακα όπως ασπιρίνες και φάρμακα θυρεοειδούς, ακριβώς την ίδια στιγμή ξοδεύει προκλητικά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ !
Ενδεικτικά αναφέρουμε :
21 εκατομ. ευρώ για υπερωρίες προσωπικού
20 εκατομ.γιά μισθώματα
15 εκατομ. προμήθεια Ηλεκτρονικών υπολογιστών
14 εκατομ. αμοιβές λοιπών που εκτελούν άγνωστης ταυτότητας υπηρεσίες με την ιδιότητα του ελευθ. επαγγελματία
5,8 εκατομ. για καθαρισμό γραφείων
5,2 εκατομ. φωτισμός και κίνηση
2,5 εκατ.ευρώ τηλεφωνικά. τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη
2,5 εκατ. προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών
1,6 εκατομ. αγνώστου ταυτότητας “λοιπές πρόσθετες παροχές”
1,5 εκατομ. προμήθεια φωτογραφικού υλικού
1 εκατ. ευρώ ταχυδρομικά τέλη
1 εκατ.ευρώ γιά προμήθεια επίπλων
800 χιλ. ευρώ για γραφική ύλη
780 χιλ ευρώ για συμμετοχή σε συμβούλια
340 χιλ.ευρώ είδη καθαριότητας
100 χιλ. ευρώ απολυμαντικά
100 χιλ. εκκενώσεις βόθρων !!!
200 χιλ. ευρώ πλυντικά
100 χιλ.ευρώ εκκενώσεις βόθρων
520 χιλ.ευρώ έξοδα κίνησης υπαλλήλων
270 χιλ. ευρώ ημερήσιες αποζημιώσεις μετακίνησης υπαλλήλων
300 χιλ.ευρώ νομικές υπηρεσίες ιδιωτών
350 χιλ.ευρώ νομικές υπηρεσίες ιδιωτών
Την ώρα που γίνεται αυτό το “πάρτι” εκατομμυρίων ευρώ και ενώ υπάρχουν επίσημες δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία για την αποπληρωμή των παλιών χρεών του ΕΟΠΥΥ, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ προς τους ιατρούς. Διατάσσονται έτσι κατασχέσεις κατοικιών ιατρών για οφειλές προς την εφορία. Από την άλλη, τίθενται από τον οργανισμό άδικες περικοπές στις αναγκαίες ιατρικές δαπάνες των ασφαλισμένων.
Μεγάλες ευθύνες βαραίνουν τους ώμους της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για την κατάντια και τον εκτροχιασμό του σκοπού του οργανισμού που ήταν και είναι το νοικοκύρεμα και η περιστολή των άσκοπων δαπανών ώστε να διασωθεί ο ιδρώτας των ασφαλισμένων, διαφυλάσσοντας συγχρόνως την παροχή ποιοτικών υπηρεσίες υγείας.
Κατόπιν όλων αυτών και μετά από έρευνα της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε στην δημοσιότητα τον αναλυτικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ προκειμένου ο Έλληνας Πολίτης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. (πατήστε εδώ)
Καλούμε τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να σταματήσει τις αλόγιστες δαπάνες ενός αναποτελεσματικού και σπάταλου μηχανισμού που αδυνατεί να κάνει ακόμη και τα στοιχειώδη, να αποδώσει δηλαδή τα χρέη του προς τους πιστωτές του. Την καλούμε επίσης, να αξιολογήσει καλύτερα τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων του, να επανακαθορίσει τις δαπάνες για παροχή ιατρικών υπηρεσιών και να αρχίσει ένα πραγματικό διάλογο με όλους τους παρόχους, προκειμένου να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά ο ιδρώτας των ασφαλισμένων.

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμμ.
Γ. Ελευθερίου                                      Χ. Παπασιδέρης


Τι συμβαίνει με τις εφημερίες των γιατρών;


Εμπλοκή με τα εντάλματα πληρωμής των εφημεριών Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου, καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι του νοσοκομείου'Ευαγγελισμός'.
Σε επιστολή που έστειλαν τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας και τους ιατρικούς συλλόγους, επισημαίνουν ότι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με την μη αποστολή 35 συνολικά ενταλμάτων από το υπουργείο:
'Οι ιατροί του ΕΣΥ έχουν ξεπεράσει προ πολλού το όριο της οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης λόγο καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών και συνεχιζόμενων περικοπών στις απολαβές τους', αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Αυτοί οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Αττικής -σημειώνουν - υπόκεινται τώρα σε νέα άτοκη αναβολή της αποπληρωμής τους,διότι όπως πληροφορήθηκαν ένας υπάλληλος αμέλησε την αποστολή των 35 ενταλμάτων αυτών.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, η εικόνα αυτή σίγουρα δεν τιμά το έργο των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας και γεννά ερωτήματα σχετικά με την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα του τρόπου ελέγχου και διαχείρισης των πληροφοριών για τις εφημερίες των ιατρών.

Παρέμβαση

Αφήνουν,δε, αιχμές για 'άτυπη' παρέμβαση στη διαδικασία της αναπληρώτριας διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων.
'Παρακαλώ όπως διενεργήσετε έλεγχο για την απόδοση των ανάλογων πειθαρχικών ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και διοικητικούς προϊστάμενούς τους,και για την έγγραφη ενημέρωσή μου εντός15 ημερών', αναφέρει στην επιστολή ο γραμματέας του σωματείου των ειδικευόμενων:
'Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια με βάση την απάντησή σας και για την διαβίβαση των πληροφοριών αυτών στους θιγμένων ιατρούς προκειμένου για δική τους δικαστική χρήση.
Επιφυλάσσομαι, επίσης, για την εξάντληση όλων των συνδικαλιστικών και νομικών ενεργειών για παράβαση καθήκοντος σε περίπτωση που δεν λάβω έγγραφη απάντηση στην καταγγελία μου σχετικά με την εξέλιξη του πειθαρχικού σας ελέγχου'.
Δ.Κ., iatronet.gr
Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην απεργία της 1ης Μαϊου.

Αθήνα, 29 Απριλίου 2013
Προς
τις Ενώσεις Γιατρών
συνάδελφοι
Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην απεργία της 1ης Μαϊου και καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους να απεργήσουν και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς σε όλες της πόλεις της χώρας.
Συναδελφικά
Για την ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                     ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Πηγή: ygeianet.gr
Απεργία την πρωτομαγιά και στα νοσοκομεία.

Ημέρα απεργίας είναι η πρωτομαγιά και για τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών(ΟΕΝΓΕ) ενημερώνει τα μέλη της ότι συμμετέχει στην απεργία της 1ης Μαΐου.
Καλεί όλες και όλους τους γιατρούς να απεργήσουν και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς σε όλες της πόλεις της χώρας.
Στις16 του ίδιου μήνα, συνεδριάζει το γενικού συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο του ΕΣΥ, με ιδιαίτερη έμφαση στο εφημεριακό και τη στελέχωση σε ιατρικό δυναμικό.
Οι γιατροί θα προγραμματίσουν και τις δράσεις τους για το επόμενο διάστημα.
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας καλεί τους προέδρους των Ενώσεων και τα μέλη του γενικού συμβουλίου να συλλέξουν στοιχεία που αποτυπώνουν την κατάρρευση των μονάδων Υγείας και να τα αποστείλουν έγκαιρα στην ΟΕΝΓΕ.
Δ.Κ., iatronet.gr
Φαρμακοβιομήχανοι κατά Σαλμά για αδιαφάνεια στις τιμές φαρμάκων!

Στη δικαιοσύνη απειλούν ότι θα προσφύγουν τα μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) διαμαρτυρόμενα για αδιαφάνεια στην τιμολόγηση φαρμάκων που αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδος. Νέος πόλεμος για τις τιμές φαρμάκων.
Νέος πόλεμος αυτή τη φορά ενδεχομένως πολύ πιο σκληρός, αναμένεται με αφορμή το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που θα εκδώσει εντός της εβδομάδας το υπουργείο Υγείας. Σήμερα έχει προγραμματισθεί να συνεδριάσει η επιτροπή τιμών στον ΕΟΦ και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα δώσει τιμές μόνο σε 500 από τα 1200 γενόσημα φάρμακα που περιμένουν τιμολόγηση εδώ και περίπου 2,5 χρόνια και σε κανένα καινούριο πρωτότυπο και καινοτόμο.
Γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση εταιρειών μελών του ΣΦΕΕ .
Μάλιστα ο ΣΦΕΕ σε ανακοίνωσηή του κάνει λόγο για αδιαφάνεια και επιλεκτική τιμολόγηση φαρμάκων και κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ουσιαστικά λειτουργεί υπέρ κάποιων εταιρειών και σε βάρος άλλων. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση: " ο ΣΦΕΕ είναι κάθετα αντίθετος µε τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί για την επιλεκτική τιµολόγηση µέρους µόνον των νέων φαρµάκων (τα οποία εκκρεµούν εδώ και σχεδόν 2,5 χρόνια), η οποία άλλωστε δεν στηρίζεται σε καµία νοµοθετική βάση.
Η επιλεκτική τιµολόγηση κάποιων µόνο νέων φαρµάκων είναι παράνοµη και καταχρηστική και δεν έχει καµία νοµοθετική βάση. Αντιθέτως, δηµιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα για συγκεκριµένες εταιρείες, των οποίων τα προϊόντα θα τιµολογηθούν και µε τον τρόπο αυτό ευνοεί την αδιαφάνεια και δηµιουργεί στρέβλωση στην αγορά καταπατώντας την αρχή της ίσης µεταχείρισης. "
Ο ΣΦΕΕ υπογραμμίζει πως αν δεν τηρηθεί η νομοθεσία στη διαδικασία της τιμολόγησης θα προσφύγει στη δικαιοσύνη διαφορετικά όπως λέει: "οι φαρµακευτικές εταιρείες επιφυλάσσονται να διεκδικήσουν µε κάθε νόµιµο τρόπο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της ζηµίας την οποία θα υποστούν". 
Δήμητρα Ευθυμιάδου, iatropedia.gr
Έρχονται οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία! Πότε ανακοινώνονται τα ονόματα.

Τις τελευταίες πινελιές βάζει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας που θα επιλέξει διοικητές και υποδιοικητές για όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Ανάμεσα από 1500 βιογραφικά που έφθασαν από ενδιαφερόμενους στο υπουργείο Υγείας, η επιτροπή έχει κληθεί να διαλέξει Συνολικά 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές για τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Η διαδικασία ολοκληρώνεται εντός των ημερών και η λίστα των ονομάτων πρόκειται να ανακοινωθεί αμέσως μετά το Πάσχα.
Όπως αναφέρουν πηγές, η επιτροπή έχει ήδη καταλήξει στα ονόματα που θα στελεχώσουν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και μένουν μόνο κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες και εγκρίσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας πριν βγει η λίστα στον "αέρα".
Πάντως οι νέοι διοικητές και υποδιοικητές μπορεί να προσληφθούν στο ΕΣΥ δε σημαίνει όμως ότι θα είναι και ήσυχοι με τις νέες τους θέσεις καθώς αναμένεται να ελέγχονται για την αποδοτικότητά τους κάθε 6 μήνες. Σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν παράγουν το έργο, τότε μπορεί και να αποχωρούν. Μάλιστα και τα νέα στελέχη θα υπογράψουν μνημόνια με το υπουργείο Υγείας που προβλέπουν μεταξύ άλλων αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών οι οποίοι φυσικά είναι κουρεμένοι κατά πολύ.
Οι αποδοχές πάντως όπως είχε επισημάνει και ο Υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι αντίστοιχα κουρεμένες καθώς το ποσό που δίνεται στους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων είναι 3000 μικτά ήτοι κοντά στα 2300 ευρώ ενώ το ποσό μειώνεται στα μικρότερα νοσοκομεία.
Όσο για τους υποδιοικητές αυτοί δε θα εισπράττουν πάνω από 1600 με 1700 ευρώ. 
Δήμητρα Ευθυμιάδου, iatropedia.gr

Κυριακή 28 Απριλίου 2013


ΙΚΑ: Στάση εργασίας τη Μ. Δευτέρα.

Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 07.30 έως τις 10.30, θα προχωρήσουν τη Μ. Δευτέρα οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, οι οποίοι καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τη διοίκηση του ιδρύματος, που μέχρι σήμερα δεν έχουν μεριμνήσει για κυρίαρχα αιτήματα του κλάδου.
Η κινητοποίηση οργανώνεται από την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ,η οποία διαμαρτύρεται για:
α) τη μη νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης πληρωμής του δωροσήμου, σε απογευματινό ωράριο, όπως εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα εξυπηρετώντας τους οικοδόμους
β) τη μη νομοθετική ρύθμιση των εξόδων κίνησης για τους ελάχιστους εναπομείναντες υπαλλήλους εσόδων, για να αντιμετωπιστεί η οξυμένη σήμερα αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.
Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη, zougla.gr
Όλες οι συντάξεις από ενιαίο ταμείο.

Την πρόταση για δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Σύνταξης, με βασικό κορμό το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επεξεργάζεται η διοίκησή του και θα την καταθέσει άμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το σχέδιο προβλέπει την ένταξη στον νέο φορέα των βασικών συνταξιοδοτικών ταμείων της χώρας και εν προκειμένω -πέραν του ΙΚΑ- τη συμμετοχή του ΟΓΑ, του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ.

Στην πράξη, θα εφαρμοσθεί το σουηδικό μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι θα επανασχεδιαστεί όλη η δομή των συνταξιοδοτικών παροχών, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ από το 2015, έτος κατά το οποίο αναμένεται να γίνει και έναρξη εφαρμογής του θεσμού της βασικής σύνταξης. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία έχει προσδιοριστεί στα 360 ευρώ.
Ο επανασχεδιασμός της δομής των συντάξεων θα περιλαμβάνει κατ’ αρχήν τη βασική σύνταξη, την οποία θα λαμβάνουν όλοι οι ασφαλισμένοι με την έξοδο από την εργασία. Θα ακολουθεί το αναλογικό - ανταποδοτικό τμήμα της σύνταξης, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου (με μεταβατικές διατάξεις για τους παλαιούς ασφαλισμένους).
Το τρίπτυχο αλλαγών στην απόδοση των συντάξεων θα κλείνει με τη δυνατότητα συμπληρωματικών παροχών από επαγγελματικά ταμεία κατά επιχείρηση, κλάδο ή επάγγελμα. Στη συγκρότηση του Εθνικού Οργανισμού Σύνταξης θα συμβάλει και η δημιουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών με αρμοδιότητα την είσπραξη των οφειλών από εισφορές για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ.
Πηγή: kathimerini.gr
Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης: Δράσεις του Δ.Σ.

Ενημερωθήκαμε προ ημερών για τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του νέου οργανισμού του ΓΝΑ Λαϊκό.
Προς μεγάλη μας έκπληξη, το τμ. Πυρηνικής Ιατρικής, είχε καταχωρηθεί στο τμήμα "Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων", στον Εργαστηριακό τομέα. Άμεσα και σε συνεργασία με τη Δντρια του τμήματος, προβήκαμε σε ενέργειες, προς αποκατάσταση αυτού του μεγάλου λάθους. Ο Πρόεδρος της Εταιρείας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δντή Ιατρικής Υπηρεσίας καθηγητή κ. Μπολέτη, στον οποίο και κατέστησε σαφές πως κάτι τέτοιο είναι παράτυπο και παράνομο. Τις επόμενες ημέρες και αφού προηγήθηκε σχετική εσωτερική αλληλογραφία του τμ. Πυρηνικής Ιατρικής του ΓΝΑ Λαϊκό με τη Δκση του Νοσοκομείου, αντιπροσωπεία του ΔΣ συναντήθηκε με τη Διοικήτρια κ. Ζερβού, η οποία και δεσμεύθηκε για την τροποποίηση. Μας ανέφερε πως η προηγούμενη καταγραφή ήταν στα πλαίσια «λάθους» χωρίς να υπάρχει κάποιος δόλος, ενώ από τη δική μας μεριά επισημάναμε την αυτοτέλεια των τμ. Πυρηνικής Ιατρικής στο σύνολο των Νοσοκομείων ΕΣΥ.
Κατόπιν τούτου περιμένουμε τη διόρθωση του Οργανογράμματος του ΓΝΑ Λαϊκού και την αυτοτελή κατάταξη του τμ. Πυρηνικής Ιατρικής. 
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κοστολόγησης των πράξεών μας από Οικονομολόγο, στον οποίο και είχαμε απευθυνθεί από κοινού με το Σύνδεσμο Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών. Ομόφωνα το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσημο σχετικό αίτημα στο ΚΕΣΥ, και προς τούτο θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ. Στόχος μας είναι οι πράξεις αυτές που περιλαμβάνονται στο τελευταίο ΦΕΚ (Δεκέμβριος 2011) να ανακοστολογηθούν, ώστε να καταστούν βιώσιμα τα εργαστήρια Πυρηνικής Ιατρικής.
Ολοκληρώνεται τη Μ. Δευτέρα ο κύκλος επαφών του ΔΣ με τα τμήματα Πυρηνικής Ιατρικής των μεγάλων Νοσοκομείων της Αθήνας. Από τις μέχρι σήμερα επαφές μας, συγκεντρώσαμε προτάσεις των συναδέλφων πάνω σε θέματα καθημερινά αλλά και θεσμικά, όπως θέματα που αφορούν τις αναγκαίες προκηρύξεις θέσεων Επιμελητών, την πλήρωση θέσεων Συντονιστών Δντών με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων απόκτησης Ειδικότητας, το πρόγραμμα εκπαίδευσης, κ.ά. και τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση επαφών μας με την Πολιτεία. Από τις επαφές μας αυτές, που ο βασικός τους σκοπός ήταν η αναζήτηση των αιτίων που σημαντικός αριθμός συναδέλφων απέχει από τις δραστηριότητες της Εταιρείας, πιστεύουμε πως βγήκαν πολύτιμα συμπεράσματα ενώ καταστήσαμε σαφές πως βασική αρχή του ΔΣ είναι πως δεν υπάρχουν στεγανά, όλοι χρειάζονται και κανείς δεν περισσεύει. Δεσμευόμαστε ως ΔΣ αυτό να το τηρήσουμε και περιμένουμε από την πλειοψηφία των συναδέλφων έμπρακτα να το στηρίξουν.  
Κλειστά τα φαρμακεία στην περιφέρεια Πειραιά (ΦΣΠ) την Μ. Τετάρτη 1/5.

Δείτε την απόφαση της ΓΣ του ΦΣΠ: ΕΔΩ


Κινητοποίηση Φορέων Εργαζομένων την Δευτέρα 29/4 στο Νοσοκομείο "ΕΡ. ΝΤΥΝΑΝ".

Δείτε την ανακοίνωση: ΕΔΩ

Πηγή: ygeianet.gr

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Εξαπάτηση Φαρμακοποιών με συνταγές ΕΟΠΥΥ. 
ΠΡΟΣΟΧΗ (!!) και από συνταγογράφους Ιατρούς.


Ημερομηνία, 26/04/2013
Αρ. Πρωτ: 223
Προς: Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (Π.Φ.Σ.)
Την Πέμπτη 27(?) Απριλίου 2013 το απόγευμα και από ώρα 17.00 έως 19.00 εμφανίστηκε στην πόλη του Αιγίου απατεώνας ο οποίος με τη μέθοδο της απασχόλησης, ζητώντας να διαβάσει τις οδηγίες των φαρμάκων, ξεκολλούσε τα κουπόνια και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας βιβλιάριο ΙΚΑ με στοιχεία Σαββανος Στυλιανός ΑΜΚΑ 29073701277 ΑΜΑ 3659314 έτος γέννησης 1937 Δ/νση Γρ. Λαμπράκη 68 18534 Πειραιάς και τηλ 6945821496 το οποίο είναι πλήρες, χωρίς ελεύθερο χώρο για να γράψει ο γιατρός τα φάρμακα και σε άθλια κατάσταση και εξαπατώντας τους, λέγοντας και ότι είναι στενός συγγενής γνωστών Αιγιωτών συνταγογραφούσε τα συγκεκριμένα φάρμακα και εν συνεχεία εξαπατούσε φαρμακοποιούς εκτελώντας συνταγές και ισχυριζόμενος ότι έχει πληρώσει τα φάρμακα σε προηγούμενες εφημερίες ζητούσε την επιστροφή των χρημάτων.
Οι εξαπατηθέντες συνάδελφοι μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό συνειδητοποίησαν  ότι ήταν απάτη και ενημέρωσαν αμέσως τον Σύλλογο μας, τον Εισαγγελέα, την Ασφάλεια Αιγίου όπου και υπέβαλαν μηνύσεις, τον συνταγογράφο Ιατρό καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγιαλείας ώστε να ξεκινήσουν οι νόμιμες διαδικασίες. Επίσης άμεσα ενημερώθηκαν τα μέλη του Συλλόγου μας τα οποία και κινητοποιήθηκαν για την ανεύρεση του απατεώνα δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Επισυνάπτουμε φωτοτυπίες των συγκεκριμένων συνταγών, κατάσταση με τις συνταγές που έχουν εκτελεστεί στο συγκεκριμένο ΑΜΚΑ από 11/01/2013 έως 25/04/2013 καθώς και τις μαρτυρικές καταθέσεις των εξαπατηθέντων συναδέλφων.
Ζητούμε άμεση παρέμβαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την διαλεύκανση της όλης υπόθεσης προς τη σωστή κατεύθυνση δεδομένου ότι εκτός του ΕΟΠΥΥ θύματα υπήρξαν και οι εξαπατηθέντες συνάδελφοί μας τόσο στην πόλη μας όσο και σε οποιαδήποτε πόλη έχουν εκτελεστεί συνταγές με τον ίδιο τρόπο από τον συγκεκριμένο απατεώνα.
                                                           Για τον Φ.Σ. Αιγιαλείας 
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                      ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ

Πηγή: farmakopoioi.blogspot
10 "προαπαιτούμενα" στην Υγεία για την εκταμίευση της δόσης.

Διαβάστε το άρθρο του "ΕΠEΝΔΥΤΗ": ΕΔΩ

Αναδημοσίσευση: farmakopoioi.blogspot

Κίνημα Νέων Ιατρών: Οι ανειδίκευτοι εργάτες βάση νόμου παίρνουν περισσότερα την ωρα....

2,67 ευρω κοστίζουν 
1. Το 91% των διοδιων στην Αττικη οδό. - 
2. Τα 12 τσιγαρα σε πακετο των 20. - 
3. Το 66% των διοδίων στο Σχηματάρι στην Εθνική οδό Αθηνων-Λαμίας. - 
4. Το 65% ενός καφέ. - 
5. Το 88% ενος εισιτηρίου "πήγαινε-ελα" με το Μετρό/Ηλεκτρικό. - 
6. Το 34% του ωρομισθίου μιας οικιακής βοηθου που σου σιδερώνει τα ρούχα. - 
7. Μια αποκριάτικη μάσκα στα Jumbo(Ντύνεσαι χειρουργός). 
 
Και για να μην κουραζομαστε, χιλιάδες αλλα πραγματακια. Τα οποία μπορεις να αγοράσεις τμηματικά και όχι ολόκληρα, εφημερεύοντας σε ενα Δημόσιο Νοσοκομείο. 
Αφαιρέστε και την φορολογηση των 2,67 ευρω/ώρα και μενουν 1,66 ευρώ/ώρα . Ας παίξουν τα όργανα! Ας βαρέσουν τα νταούλια και τα βιολιά! Μετα από 6-12 μήνες απλήρωτους, το Υπουργείο Υγείας πλήρωσε 2 (ολόκληρους) μήνες!!!! Με αυτό το ...υπέρογκο ποσό !!!! Γιορτάστε!!!!
ΕΟΦ: Φαρμακοεπαγρύπνηση προϊόντων ανθρώπινης χρήσης. Μαύρο τρίγωνο - φαρμακευτικά προϊόντα υπό πρόσθετη παρακολούθηση.

Διαβάστε τί σημαίνει το μαύρο τρίγωνο πάνω σε ορισμένα φαρμακευτικά προϊόντα: ΕΔΩ
Ο Μ. Σαλμάς διορίζει απόφοιτο Λυκείου ως Διευθυντή στο υπουργικό του Γραφείο!

Ενώ η κοινωνία έχει γεμίσει άνεργους πτυχιούχος με μεταπτυχιακές σπουδές και υψηλή εξειδίκευση ο
κ. Σαλμάς με απόφασή του (κλικ εδώ) διορίζει σε θέση Διευθυντή του υπουργικού του γραφείου 
απόφοιτο Λυκείου, στον οποίο δίνει αποδοχές Α΄ βαθμού της ΠΕ κατηγορίας, δηλαδή Πανεπιστημιακής
Εκπαίδευσης.
Ο επικείμενος ανασχηματισμός ευχόμαστε να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Σαλμά να στελεχώσει το νέο
του γραφείο με αποφοίτους Δημοτικού και Διευθυντή απόφοιτο…νηπιαγωγείου!
Ygeianet.gr
Απάντηση εσωτερικού ελεγκτή στο έγγραφο του ΠΙΣ για κατάργηση των σχετικών θέσεων στα Νοσοκομεία.


Αξιότιμοι κύριοι, 
Είμαι πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής και Ορκωτός Λογιστής, ασχολούμαι ως φυσικό πρόσωπο (όχι εταιρία) με νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ και έχω ασχοληθεί ως εσωτερικός ελεγκτής σε ΔΕΚΟ που ασχολείται με την ανάπτυξη και οργάνωση νοσοκομείων. Η εμπειρία μου στον έλεγχο είναι άνω των 15 ετών, η συνεργασία μου με την Διοίκηση των νοσοκομείων και το προσωπικό είναι άρτια , βοηθητική, συμβουλευτική, βελτιωτική, προληπτική . 
Σε απάντηση της επιστολής σας προς τον Υπουργό Υγείας 1314/19/4/2013 (κλικ εδώ) σχετικά με την ακύρωση του θεσμού του εσωτερικού ελεγκτή από τα νοσοκομεία σας καταθέτω κατωτέρω την άποψη μου η οποία πρέπει να ληφθεί υπόψη (δημοσιευτεί) με σκοπό την διαμόρφωση αντικειμενικής γνώμης εκ μέρους σας για τον ανωτέρω θεσμό :

1. Η άποψη σας για ανάληψη του έργου του εσωτερικού ελεγκτή από Δημόσιους λειτουργούς προϋποθέτει  γνώση των Διεθνών Ελεγκτικών Προτύπων , βασική επιμόρφωση και γνώση τεχνικών (δειγματοληψίας, μεθόδου διενεργείας αυτής κτλ).Τα ανωτέρω σήμερα τεκμηριώνονται μόνο από πιστοποιημένους ιδιώτες εσωτερικούς ελεγκτές από το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών ή ενταγμένους στο μητρώο εσωτερικών ελεγκτών του Δημοσίου.
2.    Η γνώση των προβλημάτων των νοσοκομείων αποτελεί ένα σημαντικό προσόν του εσωτερικού ελεγκτή αλλά σε καμία περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος εσωτερικός ελεγκτής
3. Ο εσωτερικός ελεγκτής πρέπει να διαθέτει την ανεξαρτησία του με σκοπό την παροχή αντικειμενικής γνώμης κάτι το οποίο δεν μπορεί να διασφαλιστεί από διορισμένους υπάλληλους των νοσοκομείων οι οποίοι ελέγχονται απόλυτα από τη Διοίκηση του νοσοκομείου  ή από μέλη της Διοίκησης του νοσοκομείου που εγκρίνουν και καθοδηγούν με τις αποφάσεις τις διάφορες δραστηριότητες και το προσωπικό  του νοσοκομείου αντίστοιχα .
4. Ο εσωτερικός ελεγκτής δεν παρεμβαίνει στο επιστημονικό έργο των ιατρών αλλά στην καθιέρωση διαδικασιών επί των λειτουργιών του νοσοκομείου που διασφαλίζουν τον οργανισμό από την πρόληψη λαθών ή παραλήψεων .

Με βάση τα ανωτέρω σημειώνω ότι οι αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε προϋποθέτουν την συμβολή όλων (ιδιωτών και Δημοσίων Υπάλληλων) και κυρίως των επαγγελματιών που έχουν ήδη αποδείξει πολλάκις τη συμβολή τους σε οργανισμούς του δημοσίου σε  μεταφορά τεχνογνωσίας , γνώσεων προτάσεων προς αξιοποίηση με σκοπό την βελτίωση των λειτουργιών και διαδικασιών των νοσοκομείων προς το καλύτερο. 
Επομένως συμφωνώ απόλυτα στη βελτίωση του θεσμού του εσωτερικού ελεγκτή στα νοσοκομεία σε συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών αλλά σε καμία περίπτωση στην συλλήβδην απαξίωση του μεγάλου μέρους επαγγελματιών που είναι τακτικά μέλη του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών και έχουν ήδη προσφέρει μέσω των μηνιαίων εκθέσεων   σημαντικό έργο με ελάχιστο χρόνο και κόστος ενασχόλησης τους στα νοσοκομεία. 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ
ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Πηγή: ygeianet.gr
Σχέδιο νόμου προς διαβούλευση για ποινές σε παραβατικές συμπεριφορές στο χώρο της υγείας.

Αναρτήθηκε για διαβούλευση (κλικ εδώ) σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Αυστηροποίηση ποινών για 
παραβατικές συμπεριφορές παροχών υγείας εμπλεκόμενων στην εμπορία και διακίνηση φαρμάκων και 
λοιπές διατάξεις».
Αφορά σε θέματα ποινών για παρόχους υπηρεσιών υγείας (γιατρούς, φαρμακοποιούς) θέματα Αιμοδοσίας,
θέματα Ψυχικής Υγείας κ.λ.π. 
Αναμένουμε παρατηρήσεις – σχόλιά σας 
Ygeianet.gr
ΙΣΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥΣ.


Αθήνα, 26/4/2013
Συνάδελφε, 
Με πρόσφατη επιστολή μας ζητήσαμε από τα μέλη μας να προβούν στη εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία νομιμοποίησης των ιατρείων τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες και εφαρμοστέες σήμερα διατάξεις.
Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας προς όλους σας να σας υπενθυμίσουμε την κατά νόμο υποχρέωσή σας. Αυτός εξάλλου είναι ο ρόλος του ΙΣΑ. Να προστατεύει τα μέλη του και να τους υποδεικνύει το δέον και το νόμιμο. Η νομιμότητα ενδιαφέρει πέρα και πάνω από όλα, τόσο τον ΙΣΑ όσο και τα μέλη του που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα μέσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Και αυτό ανεξάρτητα από τις προσπάθειες να εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της προθεσμίας προσαρμογής, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν θα αναιρεί την υποχρέωση αυτή.
Ο ΙΣΑ αρωγός όλων και καθενός ξεχωριστά από τα μέλη του αφότου ανέλαβε τη σχετική αρμοδιότητα δημιούργησε την απαραίτητη υποδομή ώστε, χωρίς τις χρονικές καθυστερήσεις που παρατηρούνταν στο παρελθόν, να είναι σε θέση άμεσα, εντός μηνός, να ολοκληρώνει τη διαδικασία, χωρίς να ταλανίζει τους ιατρούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέσα σε ένα έτος ο ΙΣΑ εξέδωσε 1700 άδειες, ενώ αντίστοιχα, η Περιφέρεια το 2011 είχε εκδώσει 650 όμοιες άδειες.
Ο ΙΣΑ συμπαραστάτης των ιατρών θα συνεχίσει να δίνει μάχες για την αναβάθμιση της άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος σε όλα τα επίπεδα, αλλά και να προστατεύει τα μέλη του από κάθε έκθεση σε κίνδυνο να θεωρηθούν ότι παραβιάζουν το νόμο. Αυτό θεωρούμε ότι είναι το χρέος μας. 

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Το μεγάλο πάρτι του ΕΟΠΥΥ! Εκατομμύρια για καθαριότητα, τηλέφωνα, έπιπλα! Που πάνε τα χρήματα. 

Τηλεφωνικές κλήσεις εκατομμυρίων ευρώ. Έπιπλα αξίας 1 εκατ. Πάνω από 6 εκατ. για καθαριότητα. Ενοίκια 20 εκατ. Είναι μόνο μερικά από τα έξοδα του πολυδάπανου όπως αποδεικνύεται ΕΟΠΥΥ ο οποίος χρειάζεται κάτι παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ το χρόνο μόνο για λειτουργικά έξοδα και δαπάνες την ώρα που για ιατρικές επισκέψεις στους 10 εκατ. ασφαλισμένους δίνει μόλις 83 εκατ. ευρώ. Τι δείχνει ο αναλυτικός προυπολογισμός του μεγαλύτερου φορέα Υγείας της χώρας που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο αναλυτικός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, που τηρείται ως επτασφράγιστο μυστικό, δείχνει τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση που γίνεται με τα χρήματα των 10 εκατ. ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της  Ελευθεροτυπίας τα αναλυτικά στοιχεία δείχνουν:  
-Μόνο για μισθώματα κτιρίων και έξοδα κοινοχρήστων διατίθενται 20 εκατ. ευρώ με δεκάδες δημόσια κτίρια να παραμένουν ανεκμετάλλευτα ακόμη και σε περίοδο μεγάλων περικοπών για τους ασθενείς.  
-Υπάρχει πρόβλεψη 21 εκατ. ευρώ για υπερωρίες του διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού χωρίς βέβαια να αποσαφηνίζεται από τον ΕΟΠΥΥ πόσα άτομα αφορά, αφού το σχετικό ερώτημα της “Ε” έμεινε αναπάντητο. Πάντως με βάση τον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ οι τακτικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ μαζί με όσους έχουν μεταφερθεί από τις υπηρεσίες του ΟΠΑΔ είναι 1300. Να σημειωθεί επίσης ότι οι ασφαλισμένοι συχνά για να εισπράξουν χρήματα από αποζημίωση υλικών ή φαρμάκων πρέπει να περιμένουν ακόμη και μήνες σε ουρές και γραφειοκρατικές διαδικασίες.  
-Ερωτηματικά προκαλεί επίσης η “Αποζημίωση για συμμετοχή σε συμβούλια ή επιτροπές στις οποίες περιλαμβάνονται και ιδιώτες “ με το ποσό των 785.000 ευρώ. Δεν αποσαφηνίζεται επίσης τι ακριβώς αφορά καθώς η επίσημη απάντηση από τον ΕΟΠΥΥ ήταν “το προβλεπόμενο αυτό ποσό αφορά μόνο τους ιδιώτες μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου”. 
Να σημειωθεί ότι συνήθως τα Διοικητικά Συμβούλια είναι ολιγομελή.  
-Αποζημίωση Προέδρων συλλογικών οργάνων διοίκησης : 165.000 ευρώ 
- “Αμοιβές λοιπών που εκτελούν ειδικές υπηρεσίες με την ιδιότητα ελευθέρων επαγγελματιών” 14 εκατ. ευρώ. Η απάντηση σχετικά με το ποιοι είναι αυτοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι:  “Ο Κ.Α.Ε. 419 αφορά αμοιβές ελεύθερων επαγγελματιών μη ειδικώς κατονομαζόμενων για διάφορες υπηρεσίες που προσφέρουν. Επιπλέον αφορά δαπάνες για σύνταξη αναλογιστικών μελετών, έλεγχο διαχειριστικών χρήσεων από ορκωτούς λογιστές , μηχ/κη εξυπηρέτηση ΗΔΙΚΑ ΑΕ κλπ “ 
Η καθαριότητα φαίνεται ότι είναι ...μισή αρχοντιά για τον ΕΟΠΥΥ αλλιώς πως να εξηγηθεί ότι δίνονται ετησίως κάτι εκατ. ευρώ για να καθαριστούν τα γραφεία του Οργανισμού, ποσό που πλησιάζει αυτό των λιγοστών επιδομάτων μητρότητας που διατίθενται πλέον (10 εκατ. ευρώ) μετά την απόφαση για τη χορήγηση μόνο σε όσες μητέρες γεννούν στο σπίτι.
-Στον προϋπολογισμό προβλέπονται δαπάνες καθαρισμού γραφείων 5.8 εκατ ευρώ, προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού 340.000 ευρώ, προμήθεια απολυμαντικού υλικού 100.000 ευρώ, πλυντικά 200.000 ευρώ, ενώ εκκενώνονται ακόμα βόθροι με το ποσό των 100.000 ευρώ! 
Άγνωστο παραμένει επίσης τι αποτελούν οι  “Λοιπές πρόσθετες παροχές” ύψους 1.66 εκατ,. ευρώ. Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ αναφέρει: “είναι τα ποσά που κατονομάζονται στον προηγούμενο ΚΑΕ “περί μισθοδοσίας και προϋπολογισμού” Για παράδειγμα το 2012 από τον ΚΑΕ αυτό πληρώθηκαν τα laptop των γιατρών για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης”. Εύλογο ερώτημα είναι βέβαια γιατί το κονδύλι αυτό δεν πέρασε σε εκείνο που αφορά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεδομένου ότι στον προϋπολογισμό προβλέπεται ποσό ύψους 15 εκατ. ευρώ για προμήθεια “ηλεκτρονικών υπολογιστών λογισμικού και λοιπού συναφούς βοηθητικού εξοπλισμού”.  
-Στην εποχή του email και της πολυδιαφημισμένης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να επικοινωνεί με γραπτώς καθώς υπάρχει πρόβλεψη για ταχυδρομικά τέλη ύψους 1 εκατ. ευρώ. Ίσως γι αυτό να χρειάζεται και 2,5 εκατ. ευρώ για “τηλεφωνικά, τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη εσωτερικού”.   Έτσι προφανώς ερμηνεύεται και το ποσό των 800.000 ευρώ για  γραφική ύλη και μικροαντικείμενα γραφείου.  
-Ακόμη πιο προκλητικό ακούγεται το γεγονός ότι για προμήθεια επίπλων απαιτείται 1 εκατ. ευρώ όταν πολλά ιατρεία και φαρμακεία βάζουν λουκέτο για μερικές χιλιάδες ευρώ που δεν έχουν εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ.  
-Όσο για τις μετακινήσεις αυτές προφανώς δίνουν και παίρνουν καθώς για έξοδα κίνησης υπαλλήλων που μετακινούνται εντός έδρας για εκτέλεση υπηρεσίας απαιτούνται 520.000 ευρώ και ημερήσια αποζημίωση μετακίνησης για εκτέλεση υπηρεσίας στο εσωτερικό υπαλλήλων άλλα 270.000 ευρώ.  Γι αυτό και η προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών φθάνει τα 2.5 εκατ. ευρώ! 
Το κονδύλι των 1,5 εκατ. ευρώ χρειάζεται ο ΕΟΠΥΥ για “Προμήθεια φωτογραφικού και φωτοτυπικού υλικού”. Η επίσημη απάντηση του Οργανισμού σχετικά με το τι είναι το φωτογραφικό υλικό και αν το κονδύλι αφορά μόνο φωτοτυπικά μηχανήματα, μάλλον δεν ήταν πολύ σαφής: “Αυτή είναι η ονομασία του Κ.Α.Ε . όπως αναφέρεται στο Π.Δ. 80/97 «Κλαδικό Λογιστικό Σχέδιο για τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης». Το ίδιο ισχύει για όλους τους Κ.Α.Ε. του προϋπολογισμού.”
Στον κωδικό: “φωτισμός και κίνηση” υπάρχει η πρόβλεψη για 5,2 εκατ. ευρώ. 
-Πολλές νομικές εκκρεμότητες φαίνεται να έχει ο Οργανισμός καθώς προσλαμβάνει ιδιώτες νομικούς για την επίλυση των υποθέσεών του ανεξάρτητα από τη νομική υπηρεσία του. Για νομικές υπηρεσίες υπάρχουν μάλιστα δύο κωδικοί: 350.000 ευρώ και 300.000 ευρώ αντίστοιχα. Η επίσημη απάντηση αναφέρει:  “Ο Κ.Α.Ε. 411 αφορά αμοιβές νομικών που εκτελούν ειδικές υπηρεσίες με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία. Πρόκειται για τη δαπάνη που αφορά αμοιβές δικηγόρων που κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης, αναλαμβάνουν δικαστικές υποθέσεις (ασφαλιστικής και οικονομικής φύσης) του Οργανισμού με την ιδιότητα του εξωτερικού συνεργάτη, σύμφωνα με το αρθ.19 παρ. β Ν.2556/97, καθώς και αμοιβές δικαστικών επιμελητών για επιδόσεις. Επίσης ο Κ.Α.Ε. 439 αφορά λοιπές αμοιβές νομικών προσώπων που εκτελούν ειδικές υπηρεσίες. Πρόκειται για την αμοιβή διαφόρων νομικών προσώπων για τις υπηρεσίες που θα παράσχουν στον Οργανισμό. “ 
Με βάση τις καταγραφές στον προϋπολογισμό ο ΕΟΠΥΥ θα διαχειριστεί για το 2013 (μετά την ισοσκέλιση) 6 δις ευρώ.
Δήμητρα Ευθυμιάδου, iatropedia.gr