Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Δικαίωση των αγώνων του Ι.Σ.Α. Με την ΠΟΛ 1191/12.08.2014 ρυθμίζεται η αδικία στην φορολογική μεταχείριση των ιατρών για το clawback και το rebate.

Μετά από τις επίμονες και έντονες παρεμβάσεις του Ι.Σ.Α. , από τον Νοέμβριο του 2013, εκδόθηκε η ΠΟΛ 1191/12.08.2014 η οποία αφορά την φορολογική μεταχείριση των ποσών του clawback και rebate επί των οφειλομένων ποσών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και με την ρύθμιση αυτή δεν φορολογούνται άδικα οι ιατροί για τα συγκεκριμένα ποσά για την χρήση του 2013.
Τα κυριότερα σημεία σε γενικές γραμμές είναι ότι:
Α) Απαιτείται η έκδοση πιστωτικού τιμολογίου για τα ποσά του clawback και του rebate τα οποία συμπεριλαμβάνονται στις καταστάσεις πελατών – προμηθευτών ανάλογα με το μήνα και έτος έκδοσης τους , ανεξάρτητα αν αφορούν προηγούμενες χρήσεις. Το ίδιο ισχύει και για την καταχώρηση τους στα φορολογικά βιβλία της επιχείρησης. (άρθρο Γ παρ.2)
Β) Τα συγκεκριμένα ποσά βαρύνουν την χρήση που αφορούν με την προϋπόθεση ότι μπορούν να προβλεφθούν , μέσω των ηλεκτρονικών ειδοποιήσεων και σημειωμάτων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , διαφορετικά μειώνουν τα έσοδα της χρήσης στην διάρκεια της οποίας εκδίδονται τα πιστωτικά τιμολόγια. (άρθρο Α παρ.7)
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει να μάχεται με επιμονή για όλα τα εκκρεμή και δίκαια αιτήματα των ιατρών-μελών του.

Δείτε την ΠΟΛ 1191/12-8-2014: ΕΔΩ


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: