Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

1300 εργαζόμενοι αναζητούνται στην Ψυχική Υγεία.

Σημαντικό αριθμο εργαζομένων χρειάζεται να προσλάβει το Υπουργείο Υγείας για να ολοκληρώσει την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, όπως παραδέχθηκε η Υφυπουργός Υγείας. Η αρχή έγινε με έναν μικρό αριθμό ατόμων που κατανείμονται σε ψυχιατρικές μονάδες, με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία, βέβαια, αφορά και σ' άλλες ειδικότητες.
Στην πλήρη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού για τη στελέχωση των ψυχιατρικών μονάδων, αναφέρθηκε σε συνέντευξη της στο ΣΚΑΙ, η Υφυπουργός Υγείας, Κ. Παπακώστα. Παραδέχθηκε, ωστόσο, πως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν. "Αιτηθήκαμε για πρόσθετο προσωπικό και αναμένουμε την έγκριση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης", σημείωσε η κ. Παπακώστα, διευκρινίζοντας πως η αποτύπωση των αναγκών έδειξε πως χρειάζονται περίπου 1300 εργαζόμενοι επιπλέον, για να ολοκληρωθεί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση.
Η υπουργική απόφαση του Κ. Μητσοτάκη (επισυνάπτεται) προβλέπει την κατανομή 64 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων σε δημόσια νοσοκομεία και εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας για το 2014.
Οι ειδικότητες αφορούν, ως επί το πλείστον, πληρώματα ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, διοικητικούς υπαλλήλους, βοηθούς εργαστηρίων, αλλά και κάποιους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς για τους ψυχιατρικούς τομείς νοσοκομείων. Ωστόσο, από τους 64 μόλις μια θέση αφορά σε νοσηλευτή που τοποθετείται στο Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
Πηγή: virus.com.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: