Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Κλείνει η μαιευτική κλινική του “Τζανείου”;

Από πηγές του υπουργείου Υγείας έγινε γνωστό ότι η επίσκεψη του τεχνικού κλιμακίου στο "Τζάνειο" δεν σημαίνει ότι κλείνει το τμήμα. Ανάλογες επισκέψεις έχουν πραγματοποιηθεί σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, στο πλαίσιο της αναζήτησης χώρων για τη στέγαση ψυχιατρικών τμημάτων.


Το ενδεχόμενο να κλείσει η μαιευτική κλινική του “Τζανείου” νοσοκομείου, επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.
Σύμφωνα με το προεδρείο του ΙΣΠ, ο υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας επισκέφθηκαν πρόσφατα το νοσοκομείο, με σκοπό να μεθοδεύσουν τη δημιουργία ψυχιατρικού τμήματος, συγχρόνως με το κλείσιμο του Μαιευτικού - Γυναικολογικού τμήματος.
Η πρόεδρος του ΙΣΠ κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά κάνει λόγο για ενέργειες οι οποίες γίνονται εν κρυπτώ, με τη συμμετοχή όσων υποβάθμισαν τις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έκλεισαν τον ΕΟΠΥΥ και δημιούργησαν το υποβαθμισμένο και υποστελεχωμένο ΠΕΔΥ:
“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κλείσει ιατρικά τμήματα νοσοκομείων, τη στιγμή που τα ήδη λειτουργούντα ούτε καν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης της περιφέρειάς μας”, σημειώνει η κ. Ανεμοδουρά..
Όποιος «ορέγεται» κλείσιμο τμημάτων – αναφέρει – τα οποία δίνουν καθημερινά τον αγώνα για ασφαλή – επαρκή - έγκαιρη περίθαλψη στον ελληνικό λαό, είναι καταδικαστέος:
“Δεν θα επιτρέψουμε να το υλοποιήσει και θα αντισταθούμε σθεναρότατα, διότι οι πειραματισμοί σε θέματα Υγείας τελείωσαν”!
Ο ΙΣΠ ζητεί την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας, τονίζοντας ότι εκκρεμεί η άμεση στελέχωση και λειτουργία του παιδοχειρουργικού και του νεογνολογικού τμήματος, που μπορεί να γίνει άμεσα.
Ζητεί, επίσης, την παρέμβαση των βουλευτών όλων των κομμάτων της Αττικής, της οποίας οι πολίτες κάνουν καθημερινή χρήση των υπηρεσιών Υγείας του “Τζανείου” νοσοκομείου και της ανά τέσσερις ημέρες εφημερίας του.

Χώροι

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, τεχνικό κλιμάκιο επισκέφθηκε όντως το νοσοκομείο, στο πλαίσιο αναζήτησης χώρων για τη στέγαση ψυχιατρικών τμημάτων.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ανάλογες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ και πως δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείσει κάποιο τμήμα.
Δ.Κ./iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: