Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΥΠΟΙΚ: Δεν εξετάζεται η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν επεξεργάζεται σχέδιο για επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, ούτε για κατάργηση των εξαιρέσεων που ισχύουν σήμερα.

Στη διάψευση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη (ΕΣΕΕ), περί σχεδίου καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ και κατάργησης των μειωμένων φορολογικών συντελεστών, προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης το υπουργείο Οικονομικών.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, αναφέρει ότι τα όσα λέγονται και γράφονται περί καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή και κατάργησης μειωμένων φορολογικών συντελεστών «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και ξεκαθαρίζει ότι δεν επεξεργάζεται σχέδιο για επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, ούτε για κατάργηση των εξαιρέσεων που ισχύουν σήμερα.
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για κυβερνητικά σχέδια καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ ή μείωσης του συντελεστή στο 13% σε ορισμένους κλάδους.
«Υπάρχει ένας προβληματισμός στον υπουργό, ότι αν πάμε σε ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 18 με 19% δεν θα μπορούν να υπάρχουν οι σημερινές εξαιρέσεις, όπως στα τρόφιμα ή τα νησιά. Από την άλλη, ο υπουργός εξετάζει και το σενάριο να παραμείνει ο ΦΠΑ ως έχει, αλλά να πέσει στην οικοδομή στο 13%», σημείωσε ο κ. Κορκίδης, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον κ. Χαρδούβελη.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: