Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Βορίδης: Εξετάζουμε την αύξηση των δαπανών στην υγεία, χωρίς να θιγούν τα δημοσιονομικά μας.

Το ενδεχόμενο αναθεώρησης προς τα πάνω, των κονδυλίων για την υγεία, χωρίς ωστόσο να θιγούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας.
Ειδικότερα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις στις ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες, ο υπουργός Υγείας απάντησε:
«Τα ποσά για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη έχουν ήδη καθοριστεί από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας και προσαρμογής και πέραν αυτού δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω μείωση.
Σε κάθε περίπτωση καλύπτουμε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει και ταυτόχρονα καταγράφουμε τυχόν αστοχίες στις προβλέψεις των οικονομικών μεγεθών που έχουν γίνει προκειμένου να εξετάσουμε διορθωτικές κινήσεις.
Αντιθέτως αυτό που εξετάζεται από την πλευρά της κυβέρνησης είναι το ενδεχόμενο αναθεώρησης προς τα πάνω των κονδυλίων για την υγεία γενικά. Αυτό όμως θα γίνει με τρόπο που να μην θίγει τους γενικούς δημοσιονομικούς στόχους μας και να είναι τεκμηριωμένο το ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον ασθενή».
Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: