Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΣ Πειραιά: Προκήρυξη Αρχαιρεσιών 12 & 13 Οκτωβρίου 2014.

   Πειραιάς, 29-8-2014
Α.Π.   2099

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ
ΤΡΟΠΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση που ελήφθη κατά την 56η Συνεδρίαση του ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και το υπ΄ αρ. 623/7-3-2014 έγγραφο που μας απέστειλε, το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κατά τη συνεδρίασή του της 28ης/8/2014 αποφάσισε την προκήρυξη αρχαιρεσιών για τις 12 και 13 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Κυριακή και Δευτέρα αντίστοιχα. Η εκλογή θα διενεργηθεί στα γραφεία του ΙΣΠ από τις 7:00 έως τις 19:00, για την ανάδειξη:
- Δεκαπέντε (15) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου
- Δεκαπέντε (15) εκπροσώπων του ΙΣΠ στη ΓΣ του ΠΙΣ
- Ενός (1) Προέδρου και ενός (1) Αντιπροέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου
- ΄Εξι (6) τακτικών και έξι (6) αναπληρωματικών μελών του Πειθ. Συμβουλίου
- Τριών (3) τακτικών και τριών (3) αναπληρωματικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να εκλεγούν σε οποιοδήποτε από τα ανωτέρω αξιώματα, πρέπει να ανανεώσουν το δελτίο της ιατρικής τους ταυτότητας και να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας στα γραφεία του ΙΣΠ μέχρι την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 14.00
Μέχρι 18 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 14.00 γίνονται δεκτές ενστάσεις, που αφορούν λάθη ή παραλείψεις. Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής ουδεμία ένσταση υποβάλλεται, ούτε τυχόν λάθος διορθώνεται, ούτε επέρχεται οποιαδήποτε μεταβολή ή προσθήκη.
Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν:
1-      Για το αξίωμα μέλους του ΔΣ, οι συνάδελφοι που έχουν ανανεώσει το δελτίο ιατρικής τους ταυτότητας.
2-      Για το αξίωμα του εκπρόσωπου στη ΓΣ του ΠΙΣ, οι συνάδελφοι που έχουν ανανεώσει το δελτίο ιατρικής τους ταυτότητας και είναι μέλη του Συλλόγου τουλάχιστον ένα (1) χρόνο.
3-    Για το αξίωμα του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου, οι συνάδελφοι που έχουν ανανεώσει το δελτίο ιατρικής τους ταυτότητας και έχουν συμπληρώσει 15ετή άσκηση του Ιατρικού επαγγέλματος.
4-     Για το αξίωμα του τακτικού και αναπληρωματικού μέλους του Πειθαρχικού Συμβουλίου, οι συνάδελφοι που έχουν ανανεώσει το δελτίο ιατρικής τους ταυτότητας και έχουν συμπληρώσει 10ετή άσκηση του Ιατρικού επαγγέλματος.
5-      Για το αξίωμα του τακτικού και αναπληρωματικού μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής, οι συνάδελφοι που έχουν ανανεώσει το δελτίο ιατρικής τους ταυτότητας.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΧΟΥΝ
1-      ΄Ολα τα μέλη του ΙΣΠ που θα τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (έτους 2014) και θα ανανεώσουν το δελτίο ιατρικής τους ταυτότητας μέχρι την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 14.00 Όσοι πληρώσουν μετά την ημερομηνία αυτή, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.
     ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2014 υπάρχει δικαίωμα ένστασης. Μετά την ημερομηνία
     αυτή, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
2-  Δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες υπήκοοι, οι ομογενείς, καθώς και οι υπήκοοι των χωρών της Ε.Ε., ενώ αντίθετα οι αλλοδαποί-μέλη του ΙΣΠ στερούνται του δικαιώματος αυτού (Ν.1425/84).
ΤΡΟΠΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
  • Οι εκλογές θα διενεργηθούν κατά τμήματα, που θα δημοσιευτούν και θα αναρτηθούν στα γραφεία του ΙΣΠ δέκα (10) ημέρες προ των αρχαιρεσιών.
  • Θα υπάρχουν χωριστά ψηφοδέλτια με τα ονόματα των υποψηφίων κάθε συνδυασμού και για κάθε εκλεγόμενο όργανο, καθώς και των μεμονωμένων υποψηφίων (εφόσον υπάρχουν).
  • Η εκλογή γίνεται με μυστική ψηφοφορία με το σύστημα της απλής αναλογικής (ο κάθε συνδυασμός παίρνει τόσες έδρες, όσες αναλογούν στον αριθμό των ψήφων που έλαβε).
  • Ο ψηφοφόρος εκφράζει την προτίμησή του υποχρεωτικά με σταυρό, που μπαίνει στο πλάι του ονόματος του υποψηφίου.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Εγγραφές και διαγραφές στα ψηφοδέλτια απαγορεύονται.
  • Ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να σταυρώσει 15 υποψηφίους για το ΔΣ, 15 για τους εκπροσώπους στη ΓΣ του ΠΙΣ, 6 τακτικούς και 6 αναπληρωματικούς για το Πειθαρχικό Συμβούλιο και 3 τακτικούς και 3 αναπληρωματικούς για την Εξελεγκτική Επιτροπή.
  • Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης.Θεωρείται ότι έλαβαν το σύνολο των ψήφων της παράταξης που ανήκουν.
  • Αν κάποιο ψηφοδέλτιο έχει περισσότερους σταυρούς από το νόμιμο αριθμό, δεν ακυρώνεται, αλλά οι περισσότεροι σταυροί δεν προσμετρούνται.
  • Κάθε γιατρός που έχει δικαίωμα ψήφου πρέπει να προσέλθει αυτοπροσώπως για να ψηφίσει. Η ψηφοφορία με πληρεξούσιο απαγορεύεται.
  • Αν κατά τη λήξη της ψηφοφορίας υπάρχουν στα τμήματα ψηφοφόροι που δεν έχουν ψηφίσει, η ψηφοφορία παρατείνεται μέχρι να ψηφίσουν και αυτοί.
Σας υπενθυμίσουμε, ότι η συμμετοχή όλων είναι υποχρεωτική (παρ. 1 αρθ. 16 του Ν. 727/1977) και καλούμε όλους τους ιατρούς- μέλη του Συλλόγου να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέσα στις αναφερόμενες προθεσμίες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις αρχαιρεσίες της 12ης & 13ης Οκτωβρίου 2014.
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                                                                                                                                             ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: