Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ερρίκος Ντυνάν: Πλειστηριασμός στις 24/9 ξεκινώντας από 115 εκ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρεί σε πλειστηριασμό όχι μόνο του ακινήτου, αλλά και της άδειας λειτουργίας του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, στις 24 Σεπτεμβρίου.

Σε πλειστηριασμό όχι μόνο του ακινήτου, αλλά και της άδειας λειτουργίας του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν προχωρεί η Τράπεζα Πειραιώς στις 24 Σεπτεμβρίου.
Ο πλειστηριασμός ορίστηκε για τις 24 Σεπτεμβρίου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και περιλαμβάνει το σύνολο των κτηρίων του νοσοκομείου, τον εξοπλισμό του και κάθε άλλο δικαίωμα επί περιουσιακών στοιχείων αναγκαίων για τη λειτουργία του.
Η τιμή πρώτης προσφοράς θα ξεκινήσει από τα 115 εκ. ευρώ συμπεριλαμβάνοντας τα ακίνητα και τον εξοπλισμό.
Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αγορά του νοσοκομείου, ο πλειστηριασμός αυτή τη φορά εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί.
Ήδη στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του πολύπαθου νοσοκομείου, έχει εκδοθεί τριετής βεβαίωση καλής λειτουργίας του, ώστε να μπορεί να εισπράττει νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τροπολογία 

Στο μεταξύ σήμερα, ψηφίστηκε μαζί με το νομοσχέδιο της ΕΣΑΝ και σχετική τροπολογία, με την οποία δίνεται παράταση στην ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα του νοσοκομείου, ως τις 31.3.2015, ενώ και για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (στον οποίον υπάγεται το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν) χορηγείται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ως το τέλος του 2014.
Η ίδια τροπολογία επίσης απαλλάσσει από την ποινική ή αστική δίωξη των μελών των διοικητικών συμβουλίων του Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος για πράξεις ή παραλείψεις τους σχετικά με φορολογικές, ασφαλιστικές ή εργοδοτικές υποχρεώσεις.
Η νέα ρύθμιση, αυτή τη φορά, δεν εμποδίζει τους πιστωτές του Ιδρύματος από διεκδικήσεις – εκτός από το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς- με αποτέλεσμα να δίνεται δυνατότητα στην Τράπεζα Πειραιώς να προχωρήσει τον πλειστηριασμό.
Σημειώνεται ότι οι συνολικές υποχρεώσεις του νοσοκομείου εκτιμάται πως ξεπερνούν τα 300 εκ. ευρώ, στις οποίες περιλβαμβάνονται έξι υποθήκες 121 εκ. ευρώ και δύο προσημειώσεις 3,6 εκ. ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του νοσοκομείου, έχει υπογραφεί τριμερές μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Υγείας, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Τράπεζας Πειραιώς στην οποία έχει περιέλθει το δάνειο του νοσοκομείου από την Τράπεζα Κύπρου.
Επίσης, από τα τέλη Μαϊου το «Υγεία» έχει αναλάβει τη διαχείριση του Ερρίκος Ντυνάν σε συνεργασία με την τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εξυγίανση και πώληση του νοσοκομείου του Κοινωφελούς Ιδρύματος.
ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΜΑΡΚΑΚΗ/iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: