Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
«Περισσότερους και στοχευμένους ελέγχους» στους παρόχους Υγείας (γιατρούς, φαρμακοποιούς, διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία-κλινικές), με στόχο τη διασφάλιση των χρημάτων των ασφαλισμένων ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, κ. Δ. Κοντό και Ν. Μπραβάκο, και τα διευθυντικά στελέχη του οργανισμού.
Σύμφωνα με την Καθημερινή ένα από τα μέσα του ΕΟΠΥΥ για τον καλύτερο έλεγχο των δαπανών είναι και η λειτουργία ηλεκτρονικού ασφαλιστικού φακέλου, για την οποία ενημερώθηκε χθες ο υπουργός. Ο «φάκελος» περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία «κατανάλωσης» υπηρεσιών του κάθε ασφαλισμένου, όπως τις εξετάσεις που έχει κάνει, τις επισκέψεις του σε γιατρούς, φάρμακα που έχει λάβει και ενδεχόμενη νοσηλεία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή.
Κατά τη σύσκεψη ο υπουργός, στο πλαίσιο του ελέγχου των δαπανών, ενέκρινε σχέδιο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παρόχων σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Ο κ. Βορίδης δεσμεύθηκε για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ τόσο σε προσωπικό  όσο  και  σε  μέσα. Επιπλέον, ζήτησε την επιτάχυνση  της  πληρωμής  των  παρόχων και την, το συντομότερο δυνατόν, ολοκλήρωση  των  ληξιπρόθεσμων  υποχρεώσεων  του  Οργανισμού.
Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: