Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές μόνο με πράσινο φως ελεγκτή! Πως θα δίνονται οι εγκρίσεις.

Με ειδικά “συνεργεία” που θα αποτελούνται κυρίως από γιατρούς θα πραγματοποιούνται οι επιτόπιοι έλεγχοι στις νοσηλείες των ασθενών στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

 Όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στα παραστατικά και τις οικονομικές απαιτήσεις των κλινικών θα έλθει ο έλεγχος σε πραγματικό χρόνο.
Μια διαδικασία που θα ξεκινήσει μετά τον Οκτώβριο ενώ οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν ότι μπορεί να χρειαστεί να έλθει και ο Δεκέμβριος.
Πάντως με βάση το σχεδιασμό Βορίδη, θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική όπως στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες όπου είτε ένας γιατρός εγκαθίσταται μέσα στο νοσοκομείο, είτε ειδικές ομάδες μεταβαίνουν στις κλινικές και ελέγχουν τις νοσηλείες από την αρχή έως το τέλος.
Στο μεταξύ όμως θα πρέπει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου- σύμφωνα με τον υπουργό υγείας - να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα διαγνωστικά κέντρα ώστε να διαπιστωθεί και εκεί εάν έχουν γίνει υπερχρεώσεις ή αν οι οικονομικές απαιτήσεις είναι αυτές που πρέπει.
Να σημειωθεί πάντως πως η τακτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα είναι πως ο ελεγκτής-γιατρός θα πρέπει ουσιαστικά να εγκρίνει όλη την ιατρική διαδικασία, τη χρήση φαρμάκων ή θεραπειών ώστε αυτές να μπορούν να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. 
Δήμητρα Ευθυμιάδου/iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: