Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχονται προσλήψεις με πολυνομοσχέδιο του υπ.Υγείας.

Πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα ρυθμίζονται μία σειρά από επείγοντα θέματα δημόσιας υγείας, προωθεί άμεσα ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης.

Πρόκειται για ζητήματα που αφορούν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, τόσο στο ΕΣΥ στο ΠΕΔΥ, όσο και στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, για επίδομα τροφής στα Κέντρα Υγείας, καθώς και για ρύθμιση σύμφωνα με την οποία ορίζεται νέα ημερομηνία εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 35 του Ν. 4025/2011 για τη χορήγηση, αναστολή, ανάκληση και ακύρωση άδειας άσκησης επαγγέλματος ιατρών ή οδοντιάτρων, καθώς και τίτλου ιατρικής ή οδοντιατρικής ειδικότητας.
Αναμένεται, επίσης, διάταξη για ξεπάγωμα των κρίσεων σε γιατρούς, οι οποίες έχουν "μπλοκάρει" από το 2010.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως έγινε γνωστό και από την συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος με τους διοικητές την Τετάρτη, ειδικότερα, προχωρά στην πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών στο ΠΕΔΥ καθώς και 2.500 νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ. Επίσης, εξετάζεται σοβαρά με ποιο τρόπο, θα μπορούν να καλυφθούν τα κενά σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές καθώς εκεί τα προβλήματα με τις ελλείψεις είναι τεράστια όλο τον χρόνο, κυρίως όμως το καλοκαίρι που σφύζουν από τουρισμό.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης εξετάζει θετικά την δυνατότητα να αναγνωρισθεί η προϋπηρεσία για τους πρώην γιατρούς του ΙΚΑ που υπηρετούν στο ΠΕΔΥ, και μάλιστα η αναγνώριση θα αφορά τόσο την εξέλιξή τους όσο και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: