Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση του Προέδρου του ΠΙΣ Μ. Βλασταράκου και του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τις Διοικήσεις και το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων Σισμανογλείου και ΚΑΤ.

Επίσκεψη στα Νοσοκομεία Σισμανόγλειο και ΚΑΤ πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κος Μιχάλης Βλασταράκος, προκειμένου να ενημερωθούν από κοντά για τα προβλήματα και τις ελλείψεις των νοσηλευτικών αυτών ιδρυμάτων.
Στις συναντήσεις που είχαν οι κ.κ. Πατούλης και Βλασταράκος με τις Διοικήσεις και το ιατρικό προσωπικό συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί κατά την άσκηση της ιατρικής επιστήμης.
Ο κος Πατούλης με την ιδιότητα του υποψηφίου Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με το συνδυασμό «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΔΗ.Κ.Ι.) στις προσεχείς εκλογές στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2014, παρότρυνε τους γιατρούς- μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν αθρόα στην εκλογική διαδικασία και με συνείδηση για το παρόν και το μέλλον, επισημαίνοντας την ατομική ευθύνη όλων.
Υπογράμμισε επίσης ότι οι υγειονομικές αλλαγές που συντελούνται την περίοδο της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας πρέπει να γίνονται μέσα από κόκκινες γραμμές, που εμείς έτσι και αλλιώς έχουμε ήδη θέσει. Γι’ αυτό – πρόσθεσε- πέρα από λαϊκισμούς και ανθρώπους χωρίς ιστορία, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και με ανθρώπους που διαθέτουν γνώση και ιστορία, ώστε οι αλλαγές να γίνονται προς όφελος του Έλληνα ασθενή και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού.
Η απήχηση εξ μέρους των παριστάμενων υπήρξε θετική, ενώ θα συνεχισθούν οι επαφές με τις Διοικήσεις και τον ιατρικό κόσμο και των άλλων δημόσιων και ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.          
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: