Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Βορίδης: Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, δεν αφήνουμε κανέναν αβοήθητο!

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή των εγκαινίων του νέου κτιρίου "Εθνική Τράπεζα" των χειρουργείων του νοσοκομείου της Αθήνας "Ευαγγελισμός", το απόγευμα της Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Επειδή ακούω πολλά αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, μέσα στην κρίση, μέσα στην ύφεση, μέσα στο δημοσιονομικό περιορισμό, μέσα στις πολλαπλές ανάγκες που πρέπει να υπηρετήσει μία πολιτική, το επίπεδο όλων των υγειονομικών δεικτών στην Ελλάδα, είναι πάνω από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτά, γιατί πολλά ακούγονται. Γιατί αν ακούσει κανείς την Αντιπολίτευση να ομιλεί, θα νομίσει ότι ο τόπος έχει ερημώσει, ότι δεν παρέχεται νοσηλεία, ότι ο κόσμος πεθαίνει στους δρόμους, θα νομίσει ότι βρίσκεται σε μία άλλη χώρα, από αυτή που δείχνουν, ξαναλέω, και οι τελευταίοι δημοσιευμένοι δείκτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αναφέρονται στο έτος 2012 αλλά και έρευνες που αναφέρονται στο έτος 2013.

Χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεχάρη την Ελλάδα για το μεταρρυθμιστικό έργο το οποίο επιτελεί στον τομέα της υγείας της. Μας συγχαίρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά ορισμένοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τι είναι αυτό το οποίο συντελείται.

Και η δουλειά την οποία κάνουμε και συνεχίζουμε από εκεί που την άφησε ο Άδωνις ο Γεωργιάδης, από εκεί που την παρέλαβε από τον Ανδρέα τον Λυκουρέντζο, από εκεί που την παρέλαβε από τον Ανδρέα το Λοβέρδο, η δουλειά που κάνουμε με τον Λεωνίδα το Γρηγοράκο, με την Κατερίνα την Παπακώστα, με όλους τους διοικητές των νοσοκομείων και τα στελέχη του Υπουργείου, έχει ένα και μόνο βασικό σύνθημα: Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, δεν αφήνουμε κανέναν αβοήθητο, δεν αφήνουμε κανέναν να πέσει χωρίς βοήθεια. Αυτό είναι που μας καθοδηγεί και αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε μέσα στο χώρο της υγείας".
Βασίλης Βενιζέλος/ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: