Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Λήγουν οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Σε λίγες ημέρες λήγουν οι συμβάσεις των περίπου 4000 συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ που σήμερα εξυπηρετούν χιλιάδες ασθενείς δεδομένου ότι το ΠΕΔΥ υπολειτουργεί. Τι θα κάνει ο Βορίδης.
 
Έως το τέλος Σεπτεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ μετά την τρίμηνη παράταση που είχε δοθεί πριν το καλοκαίρι. 
Και μπορεί οι συμβάσεις να λήγουν και το σύστημα να είναι στον…αέρα, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών για τις νέες συμβάσεις που θα πρέπει να υπογραφούν. 
Παρότι όλα δείχνουν ότι θα ανανεωθούν τουλάχιστον για ένα τρίμηνο ακόμη, ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει και πάλι αμέσως μετά. 
Βέβαια οι πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, προτίθεται να κάνει συμβάσεις και με νέους γιατρούς βγάζοντας και τη σχετική προκήρυξη. 
Όμως όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν πριν το πέρας τουλάχιστον δυο –τριών μηνών καθώς θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το κονδύλι που μπορεί να διαθέσει ο ΕΟΠΥΥ για νέες συμβάσεις με γιατρούς. Οι καλά γνωρίζοντες το προσδιορίζουν περί τα τέλη του χρόνου. 
Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες συμβάσεις θα έχουν συγκεκριμένα κριτήρια για ειδικότητες και περιοχές αφού το υπουργείο Υγείας θέλει να καλύψει τις τρύπες που σήμερα παρουσιάζουν τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα.
Δήμητρα Ευθυμιάδου/iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: