Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΙΚ: Δεν υπάρχει παραβατικότητα από τις Κλινικές προς τον ΕΟΠΥΥ, ο έλεγχος συνεχίζεται.

Δεν υπάρχει κανένα πόρισμα προς το παρόν, το οποίο να πιστοποιεί ότι οι ιδιωτικές κλινικές υπερχρέωναν τον ΕΟΠΥΥ και κατά συνέπεια, αυτό να σημαίνει παραβατικότητα και ύποπτες χρεώσεις εκ μέρους των επιχειρήσεων.
Αυτό δηλώνει στο on Med ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρηγόρης Σαραφιανός αναφορικά με δημοσίευμα της Καθημερινής, το οποίο αναφέρει ότι, «Ιδιωτικές κλινικές υπερχρέωναν τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με πόρισμα ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών οι οποίες έλεγξαν για πρώτη φορά τις απαιτήσεις των κλινικών από τον Οργανισμό».
Το πόρισμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αμφισβητεί τη νομιμότητα σχεδόν του ενός τρίτου των οικονομικών απαιτήσεων των κλινικών για υπηρεσίες που παρείχαν σε ασφαλισμένους το 2013.
Κατ αρχάς, δεν υπάρχει κανένα πόρισμα το οποίο να μας έχει γνωστοποιηθεί, τονίζει ο κ. Σαραφιανός, γίνονται απλά συζητήσεις. Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, τότε θα έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει, θα πρέπει να ελεγχθεί και ο ιατρικός φάκελος σε ορισμένους ασθενείς, καθώς υπάρχουν περιστατικά βαριά, άλλα με επιπλοκές και άλλα με συνοδά νοσήματα και με παρατάσεις στις νοσηλείες. Επομένως, δεν έχουμε προς το παρόν πόρισμα και κατά συνέπεια έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας.
Να σημειωθεί, ότι οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες έχουν ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση για νοσηλείες ασφαλισμένων που χρεώθηκαν με περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ, όταν οι συνολικές απαιτήσεις των κλινικών από τον ΕΟΠΥΥ για το 2013 ανέρχονται στα 430 εκατ. ευρώ και η υπέρβαση από τον προϋπολογισμό έχει υπολογιστεί περίπου στα 100 εκατ. ευρώ και θα «κουρευτεί» μέσω claw back.
Να σημειώσουμε ότι στην δύναμη της ΠΕΙΚ, βρίσκονται 120 γενικές ιδιωτικές κλινικές (στις οποίες έχει ξεκινήσει ο έλεγχος) και επιπλέον 41 νευροψυχιατρικές κλινικές.
Πηγή: http://www.onmed.gr/eopyy/item

Δεν υπάρχουν σχόλια: