Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Λιντζέρης: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου παίρνουν τιμή όλα τα φάρμακα.

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου αναμένεται να πάρουν τιμή όλα τα φάρμακα που έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα τόσο τα πρωτότυπα όσο και τα γενόσημα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΦ κ. Δημήτριο Λιντζέρη, μιλώντας στο 13ο συνέδριο Healthworld του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Όπως ανέφερε στην ομιλία του, θα πρέπει να σχεδιάσουμε ένα μοντέρνο υγειονομικό σύστημα με προσβασιμότητα και επάρκεια τόσο στα φάρμακα όσο και στα ιατροτεχνολογικά υλικά. Ο κ. Λντζέρης αναφέρθηκε στο προσωπικό του ΕΟΦ που καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την έγκριση και τιμολόγηση των φαρμάκων, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένδεια στελεχών, σημειώνοντας ότι κάθε φορά γινόμαστε καλύτεροι. Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη για συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα (με τα ΑΕΙ), προκειμένου να υπάρξει συμπυκνωμένη γνώση, προσθέτοντας, ότι σχετική πρόταση έχει καταθέσει ο Οργανισμός ήδη στο υπουργείο Υγείας.
Κατέληξε λέγοντας ότι μέχρι το 2020 θα πρέπει να αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 100 δις ευρώ, να υπάρξει πλούτος δηλαδή κατά 100 δις ευρώ και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από επενδύσεις.
Σε ερώτηση εάν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, μετά τις καταγγελίες του ΣΦΕΕ την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Λιντζέρης τόνισε ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, λέγοντας χαρακτηριστικά, πιστεύετε τον ΕΟΦ ή τον ΣΦΕΕ;
Πηγή: http://www.onmed.gr/farmako

Δεν υπάρχουν σχόλια: