Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΣΑ: Επιστολή προς εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς.

1ο) Για να καταργήσουμε το επονείδιστο και καταστροφικό clawback
2ο) Όσες εργαστηριακές εξετάσεις που εκτελούνται να πληρώνονται
Στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών. Στη συγκέντρωση αυτή εκφράστηκε η καθολική αγανάκτηση των ιατρών που συμμετείχαν εναντίον του επαίσχυντου clawback και έγινε για πρώτη φορά η αποκρυπτογράφησή του. «Το clawback είναι η πληρωμή είτε του ελλειμματικού προϋπολογισμού, είτε η πληρωμή του κόστους του μηχανισμού της διαφθοράς ή και ΤΩΝ ΔΥΟ»
Επίσης αποφασίστηκαν και έγιναν αποδεκτά από το παρευρισκόμενο προεδρείο του Ι.Σ.Α.:
Να παλέψουμε ώστε
1)Να αυξηθεί ο ελλειμματικός προϋπολογισμός του Ε.Ο.Π.Υ.Υ
2)Να απαιτήσουμε από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ έναν αξιόπιστο ιατρικό ελεγκτικό μηχανισμό, που θα πατάξει τον όποιο μηχανισμό διαφθοράς (που μέχρι τώρα καλύπτει) ώστε, σε συνδυασμό με το πρώτο αίτημα, να εξαφανι­στεί το επονείδιστο και καταστροφικό clawback και όσες εργαστηριακές εξετάσεις εκτελούνται, να πληρώνονται.
3)Να ζητηθεί εξουσιοδότηση, από τους ενδιαφερόμενους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, για Σύμβαση χωρίς clawback, υπό τον όρο ότι όλοι οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί θα υπογράψουν την εξουσιοδότηση και κανένας δεν θα έχει σύμβαση με clawback.
4)Ο Ι.Σ.Α. να καλύψει στο μέλλον οποιασδήποτε μορφής κινητοποίηση των γιατρών αυτών στο σύνολό τους ή κατά ομάδες ή περιοχές άσκησης της ιατρικής, και
5)Να ενημερωθούν οι ασφαλισμέ­νοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, για τα προβλήματα που ο ασφαλιστικός αυτός οργανισμός δημιουργεί στους γιατρούς.
Για την υλοποίηση των αποφάσεων αυτών
1ον Σας αποστέλλουμε τις 50 αυτές επιστολές, που σας παρακαλούμε να τις αναπαράγετε και να τις δίνετε στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ που σας επισκέπτονται.
2ον Σας αποστέλλουμε έντυπο εξουσιοδότησης που σας καλούμε, εφ’ όσον το υιοθετείτε, να το υπογράψετε και να το καταθέσετε στον Ι.Σ.Α.
Συνάδελφε,
Ο μόνος βέβαιος τρόπος για να πετύχουμε, είναι να συμμετέχουμε ενεργά και θετικά όλοι.
Ο Ι.Σ.Α. δεν μπορεί να νομοθετήσει. Μπορεί να παλεύει και να υποδεικνύει τα σωστά και αυτό κάνουμε.

Για την εξουσιοδότηση δείτε: ΕΔΩ
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                      ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: