Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Άρχισε ο πόλεμος για τις εκλογές του ΙΣΑ! Η Χρυσή Αυγή και οι Νέοι Γιατροί.

Σάλος έχει προκληθεί στο ιατρικό σώμα της Αθήνας με αφορμή τις εκλογές για τους Ιατρικούς Συλλόγους αλλά και την κάθοδο υποψηφίων με τη Χρυσή Αυγή. Τι λένε οι νέοι γιατροί.

Σε λιγότερο από έναν μήνα από σήμερα οι γιατροί όλης της χώρας (με εξαίρεση δύο πόλεις) θα κατέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στους Ιατρικούς Συλλόγους. Ήδη όμως φωτιές άναψαν κάποιες υποψηφιότητες που φέρονται να είναι από γιατρούς φίλα προσκείμενους στη Χρυσή Αυγή.
Και οι περισσότεροι συνδυασμοί τηρούν τη στάση...απεταξάμην από εμάς, καθώς ποιος θα ήθελε να σχετίζεται με γιατρούς που προέρχονται πιθανώς από οργάνωση που κάνει διακρίσεις ακόμη και στην περίθαλψη των ασθενών.
Ενδεικτική είναι πάντως η αντίδραση του Κινήματος των Νέων Γιατρών (ΚΙΝΙ) που ζητά να αφαιρεθούν από τις λίστες οι υποψήφιοι που προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή.
“Το κίνημα νέων ιατρών καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την απόφαση του νυν Δ.Σ. του ιατρικού συλλόγου Αθηνών (υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις του νυν προέδρου κ.Πατούλη – ΔH.Κ.Ι. και του ΠΑΣΟΚ), να επιτρέψει σε συνδυασμό προερχόμενο από μέλη της χρυσής αυγής να συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου”.
Και οι νέοι γιατροί αναρωτιούνται: “Πως μπορεί να δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκλογές συνδυασμοί που δεν αποδέχονται την ισότητα της ιατρικής περίθαλψης προς όλους τους ανθρώπους, διαχωρίζοντας τους βάση εθνικότητας χρώματος, φυλής και απόψεων;
Τέτοιας ιδεολογίας και τέτοιων πρακτικών άνθρωποι δεν δικαιούνται και δε νοείται να ασκούν ιατρική όπως γίνεται σαφές από τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας που ψηφίστηκε από τη βουλή των Ελλήνων το 2005”.
Να σημειωθεί ότι το Κίνημα Νέων Ιατρών κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές του ΙΣΑ, με τον συνδυασμό, ''Νέοι Ιατροί''.
Έλενα Μπρέγιαννη/healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: