Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Περίεργα δημοσιεύματα "θέλουν" να διώξουν τους προέδρους του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ...

Περίεργα και επαναλαμβανόμενα τακτικώς δημοσιεύματα βλέπουν και την Δευτέρα 1 Σεππτεμβρίου το φως της δημοσιότητας και ισχυρίζονται ότι στις προθέσεις του υπουργού Υγείας είναι η απομάκρυνση του Δημήτρη Λιντζέρη από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και του Δημήτρη Κοντού από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)...
 Εκείνο το οποίο αγνοείται σταθερά στα εν λόγω δημοσιεύματα είναι το γεγονός ότι ο Δημήτρης Κοντός χαίρει της εμπιστοσύνης του ιδίου του πρωθυπουργού, ενώ ο Δημήτρης Λιντζέρης χαίρει της εμπιστοσύνης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια του Μάκη Βορίδη η δυνατότητα να απομακρύνει τους δύο άνδρες από τις θέσεις τους.
 Μάλιστα, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΦ διαβάζει με στωικότητα και χαμόγελο τα εν λόγω δημοσιεύματα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εξέδωσε την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων με νόημα: 
"'Μαύρη τρύπα' στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ βλέπουν μόνο όσοι επιθυμούν την επιστροφή του Οργανισμού στην περίοδο των ανεξέλεγκτων πληρωμών.
Στην εποχή που δεν λειτουργούσαν προϋπολογισμοί και απολογισμοί. Στην εποχή της σπατάλης, της προκλητής ζήτησης και των ελλειμμάτων.
Στην εποχή που τα ασφαλιστικά ταμεία πλήρωναν 5,5 δις. ευρώ για φάρμακα (500 ευρώ το χρόνο ανά κάτοικο!!!!) και εκατοντάδες εκατομμύρια για διαγνωστικές εξετάσεις και κάθε άλλης μορφής υπηρεσίες υγείας. Επιστροφή σε ένα ακόμη παράδοξο ρεκόρ πολύ υψηλών δαπανών, δημόσιων και ιδιωτικών για την υγεία. Αυτά μόνο στην Ελλάδα που απεργάζονται την κρίση συμβαίνουν. Δυστυχώς για όλους αυτούς και ευτυχώς για τους Έλληνες πολίτες η επιστροφή αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί".
Βασίλης Βενιζέλος/ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: