Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Έγκριση FDA σε φάρμακο της Tekmira για τον Έμπολα.

Το «πράσινο φως» έλαβε οριστικά από τον FDA η καναδική φαρμακοβιομηχανία Tekmira Pharmaceuticals Corp, για χρήση του σκευάσματος της σε επιβεβαιωμένα περιστατικά έκτακτης ανάγκης στη θεραπεία του ιού Έμπολα.

Ήδη, στις αρχές του προηγούμενου μήνα, η φαρμακευτική εταιρεία Tekmira Pharmaceutical Corp ανακοίνωσε ότι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε τροποποιήσει το νόμιμο στάδιο για την πειραματική θεραπεία του Έμπολα, ώστε να επιτραπεί στην εταιρεία να κάνει πιθανή χορήγηση του φαρμάκου σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Ο FDA ανακοίνωσε στην εταιρεία ότι έχει τροποποιήσει το νομικό στάδιο από πλήρη κλινική αναμονή σε μερική κλινική αναμονή, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της Tekmira.
Σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα, η διεθνής επενδυτική κοινότητα εκτιμά πως το φάρμακο μπορεί να αποφέρει τεράστια κέρδη στην εταιρία, το πιο σημαντικό όμως, είναι να καταφέρουν τα φάρμακα να θεραπεύσουν ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με το CNN η Tekmira Pharmaceuticals έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο ύψους 140 εκατ. δολαρίων με την κρατική κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για την παρασκευή του TKM-Ebola.
Κοσμάς Ζακυνθινός/virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: