Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχονται γιατροί part time στο ΠΕΔΥ! Τι θα γίνει με τους οικογενειακούς.

Προσλήψεις με το σταγονόμετρο αλλά και με ημερομηνία λήξης κάνει για άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας. 
Μέσα σε έντονο προεκλογικό κλίμα και εφόσον οι μονάδες του ΠΕΔΥ υπολειτουργούν εδώ και καιρό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοινώνει πως θα προσλάβει 900 επικουρικούς γιατρούς οι οποίοι θα ενισχύσουν τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).
Ήδη οι γιατροί μπορούν να βρουν τις σχετικές πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας www.moh.gov.gr.
Εκτός αυτού η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει να στήσει το δίκτυο των οικογενειακών γιατρών χωρίς βέβαια προς στιγμήν να έχει κανένα απολύτως σχέδιο αφού ακόμη βρίσκεται σε συνεννόηση και συζητήσεις με την επιστημονική εταιρεία των οικογενειακών γιατρών αναμένοντας και τις προτάσεις του κλάδου.
Όπως είχε γράψει εκτενώς σε ρεπορτάζ του το healthreport.gr (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) οι πρώτοι οικογενειακοί γιατροί που θα συνάψουν σύμβαση θα είναι 1000 χωρίς όμως να είναι ακόμη σαφές πως, που και πότε θα απασχοληθούν.
Εξάλλου μέχρι στιγμής δεν είναι καν προγραμματισμένο σε ποιους ασθενείς και σε ποιες περιοχές θα απευθύνονται οι οικογενειακοί γιατροί.
Όμως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πως: «Εντός των επόμενων εβδομάδων εξάλλου θα υπογραφούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες θα αφορούν τα κριτήρια και τον τρόπο επιλογής οικογενειακών ιατρών με στόχο, εντός τους έτους, να προσληφθούν με συμβάσεις 1.000».
Δωροθέα Γαληνού/healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: