Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Διεύρυνση των ωφελούμενων του voucher κατάρτισης ανέργων επαγγελματιών υγείας.

Διευρύνονται οι ωφελούμενοι του voucher κατάρτισης ανέργων επαγγελματιών υγείας σε θέματα μεταρρύθμισης της Υγείας. Με εξαιρετικά επείγον εγκύκλιο, το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε τροποποίηση του Μητρώου ωφελουμένων.
Συγκεκριμένα, το νέο Mητρώο περιλαμβάνει:
  • όλους εκείνους τους Ωφελούμενους για τους οποίους η επιταγή κατάρτισης (voucher) έχει ενεργοποιηθεί από 23-7-2014.
  • όλους εκείνους τους Ωφελούμενους οι οποίοι έχουν θετικό έλεγχο από ΕΥΕΤΥΚΑ και δεν έχουν ενεργοποιήσει επιταγή κατάρτισης ή και βρίσκονται σε περιφέρειες όπου δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα ο ελάχιστος αριθμός των 10 ατόμων ανά τμήμα του, από 23-7-2014.
  • όλους εκείνους τους Ωφελούμενους (από 23-7-2014) για τους οποίους έχει γίνει έλεγχος επαλήθευσης από τους Παρόχους Κατάρτισης,
  • τους Ωφελούμενους για τους οποίους εκκρεμούν διοικητικές ενέργειες και δεν είναι εξ ολοκλήρου υπαιτιότητά τους η μη ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης.
Σε κάθε περίπτωση ο συνολικός αριθμός ωφελουμένων θα ανέρχεται στους 1300.
Εφόσον παραμείνουν κενές θέσεις (ανά Περιφέρεια και ειδικότητα) που δεν καλύπτονται από τον αριθμό των επιλαχόντων ή μη επιλεγέντων, αυτές θα συμπληρωθούν σε επόμενο στάδιο, αφού η Ε.Υ.Ε.Τ.Υ.Κ.Α. λάβει γνώση σχετικά και επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Υ.Π.Ε., ώστε οι κενές θέσεις να πληρωθούν με άλλες ειδικότητες.
Οι επιτυχόντες που δεν έχουν ήδη καταθέσει τα έντυπα δικαιολογητικά τους για επαλήθευση των στοιχείων τους σε παρόχους, καλούνται εντός (10) δέκα ημερολογιακών ημερών (έως 5 Οκτωβρίου) να καταθέσουν σε πάροχο της επιλογής τους.
Πηγή: healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: