Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου ΠΙΣ: Εχέγγυο για υψηλότερη περίθαλψη των ασφαλισμένων η συμμετοχή του ΠΙΣ στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Εχέγγυο για υψηλότερη περίθαλψη των ασφαλισμένων
η συμμετοχή του ΠΙΣ στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ
Σε μία εποχή στην οποία τα προβλήματα της Υγείας ευρίσκονται σε μία κατάσταση στασιμότητας και αναμονής για τις αναγκαίες παρεμβάσεις, σε μια εποχή στην οποία όλοι οι κλάδοι των ιατρών αδυνατούν να ανταπεξέλθουν λειτουργικά και οικονομικά στις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας και μετά από αναμονή μηνών, διορίστηκε επιτέλους το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 630/13 Οκτωβρίου 2014).
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, από τον χώρο της Υγείας θα συμμετέχει ως τακτικό μέλος ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Αθανάσιο Κατσίκη, Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζουμε ότι στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, το οποίο είχε οριστεί με υπουργική απόφαση του πρώην Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, δεν συμμετείχε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Οι παρεμβάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου έφεραν επιτέλους αποτέλεσμα. Ο ιατρικός κόσμος θα έχει εκπροσώπηση ώστε να μην λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην του και οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα έχουν πλέον φωνή και παρουσία.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πιστεύει, ότι με τη συμμετοχή του στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αλλά και την αγαστή συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους των φορέων ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών, θα καταφέρει να συμβάλλει καθοριστικά, τόσο στην λήψη αποφάσεων και τη δρομολόγηση λύσεων για μία ορθολογικότερη διαχείριση του ΕΟΠΥΥ, όσο και στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος περίθαλψης που θα σέβεται και θα ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: