Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Φρούδες οι ελπίδες του Γιώργου Ελευθερίου για... ρυθμιστικό ρόλο στην συγκρότηση του νέου προεδρείου του ΙΣΑ.

Θα ήταν πράγματι ρυθμιστικός ο ρόλος του ψηφοδελτίου του Γιώργου Ελευθερίου στην συγκρότηση του νέου προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), όπως ακριβώς διαλαλεί η παράταξή του σε σχετική της ανακοίνωση, μόνον σε δύο περιπτώσεις: Πρώτον, εάν το ψηφοδέλτιό του είχε καταλάβει την δεύτερη θέση στις εκλογές, και μάλιστα με ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό εδρών και, δεύτερον, εάν το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών είχε επιτύχει ακόμη πιο θεαματική αύξηση των δυνάμεών του και είχε λάβει περισσότερες των 3 εδρών στο νέο Δ.Σ. του ΙΣΑ.

Στην πρώτη περίπτωση, η παράταξη του Γιώργου Ελευθερίου θα μπορούσε να συνάψει συμμαχία στη "γραμμή" προδρείο χωρίς τον Γιώργο Πατούλη και θα ήταν μάλλον εύκολη η συγκρότηση σχετικής πλειοψηφίας στο νέο Δ.Σ. Θα επρόκειτο, πράγματι, για έναν ρυθμιστικό ρόλο του Γιώργου Ελευθερίου.

Στην δεύτερη περίπτωση, η παράταξη του Γιώργου Ελευθερίου δεν θα είχε άλλη επιλογή παρά να συνάψει συμμαχία με το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών, ασφαλώς με πλαίσιο όχι κοντά στις δικές του θέσεις, προκειμένου να μείνει και πάλι εκτός προεδρείου ο Γιώργος Πατούλης. Θα ήταν και πάλι ένας πραγματικός ρυθμιστικός ρόλος για τον Γιώργο Ελευθερίου.

Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι η παράταξη του Γιώργου Ελευθερίου κατέλαβε μόλις 2 έδρες στο νέο Δ.Σ του ΙΣΑ, βλέπει την πλάτη του Αγωνιστικού Μετώπου Γιατρών και... "υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια", όπως λεέι και η λαϊκή μας παροιμία!
Βασίλης Βενιζέλος/ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: